Πειρατές κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα

peirate_katelavan_emporiko_ploio_stin_eruthra_thalassa_

Πειρατές κατέλαβαν εμπορικό πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα το οποίο κατεύθυναν προς τα νότια ύδατα της Σομαλίας.Είναι η πρώτη επιτυχημένη προσπάθεια πειρατείας στην περιοχή από το 2012.

Πρόκειται για το εμπορικό πλοίο «MV Marzooqah», το οποίο έστειλε σήμα κινδύνου το βράδυ της Σαββάτου από την Ερυθρά Θάλασσα και στη συνέχεια στράφηκε προς τον Κόλπο του Άντεν, δήλωσε ο Άντριου Μουανγκούρα, γενικός γραμματέας της Ένωσης Θαλασσοπόρων της Κένυας στο Reuters.

“Τώρα προσπαθούμε να ακολουθήσουμε το πλοίο, να ανακαλύψουμε σε ποια ομάδα πειρατών τους κρατά και ποια είναι τα αιτήματά τους » δήλωσε ο Άντριου Μουανγκούρα.

Στο σκάφος, το πλήρωμα του οποίου αποτελείται από Ινδούς, Αιγύπτιους και Σύρους, επιβιβάστηκαν οκτώ με εννέα πειρατές. Θεωρείται ότι στο πλοίο εξακολουθούν να βρίσκονται πέντε ένοπλοι.

Το «MV Marzooqah» είχε δεχτεί επίθεση και το 2011, αλλά είχε καταφέρει να διαφύγει.

Ακόμα δεν υπάρχουν πληροφορίες για τον αριθμό του πληρώματος του επιβατικού πλοίου.

Ο αριθμός των επιθέσεων από Σομαλούς πειρατές σημείωσε κάθετη πτώση μέσα στο 2013, σε μεγάλο βαθμό εξαιτίας της διεθνούς ναυτικής προσπάθειας. Ωστόσο, ειδικοί του χώρου της ναυτιλίας επισημαίνουν ότι το πρόβλημα θα συνεχίσει να υφίσταται όσο οι συμμορίες οι οποίες δρουν με βάση τη Σομαλία δεν αντιμετωπίζονται στο έδαφος.

Διαβάστε ακόμα