Πειρατές απελευθέρωσαν ομήρους Τούρκους ναυτικούς

MT_Puli
Έξι Τούρκοι μέλη του πληρώματος του με σημαία Μάλτας τάνκερ MT Puli που είχαν απαχθεί από τους πειρατές πριν από δύο εβδομάδες, ενώ έπλεαν στα ανοικτά του Port Harcourt της Νιγηρίας, έχουν απελευθερωθεί.

“Οι έξι από αυτούς απελευθερώθηκαν και είναι πίσω στην Κωνσταντινούπολη. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους”, δήλωσε ο Fehmi Ulgener, ένας δικηγόρος για τη ναυτιλιακή εταιρεία Kaptanoglu Denizcilik, σύμφωνα με το Reuters.

Οι όροι της απελευθέρωσης του πληρώματος δεν έχουν αποκαλυφθεί, όμως οι πειρατές φέρεται να ήθελαν ένα άγνωστο ποσό λύτρων για τους απαχθέντες ναυτικούς.

Η εταιρεία Kaptanoglu Denizcilik δεν έχει ακόμη δώσει απάντηση από επί του θέματος.

Το MT Puli ήταν καθ ‘οδόν από το λιμάνι Ντουάλα προς το λιμάνι τoυ Αμπιτζάν, όταν κατηλήφθηκε από πειρατές που έκλεψαν μετρητά, αντικείμενα του πλοίου και προσωπικά αντικείμενα και διέφυγαν με τους απαχθέντες ναυτικούς, ενημέρωσε το ICC Διεθνές Ναυτιλιακό Γραφείο (IMB).

Τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος που επέβαιναν στο χωρητικότητας 15.800 dwt δεξαμενόπλοιο κατάφεραν να φτάσουν σε ένα ασφαλές λιμάνι.

Από την αρχή του έτους, τουλάχιστον 32 πειρατικές επιθέσεις στα ανοικτά των ακτών της Νιγηρίας καταγράφηκαν καθώς η πειρατική δραστηριότητα έχει εκτιναχθεί στον Κόλπο της Γουινέας.

Ως αποτέλεσμα, η Νιγηρία υπολογίζεται να χάνει περίπου 1,5 δισεκατομμύρια δολάρια κάθε μήνα εξαιτίας της πειρατείας, της ένοπλης ληστείας στη θάλασσα και του λαθρεμπορίου.

Διαβάστε ακόμα