ΠΕΜΕΝ: Σύσκεψη την Πέμπτη 21 Απρίλη για την προετοιμασία της 48ωρης απεργίας

demena_ta_ploia_Να σημάνει Γενικός Συναγερμός σε κάθε χώρο δουλειάς, στις σχολές, στις γειτονιές, παντού.
Στη σημερινή συνεδρίαση της Ε.Ε της ΠΝΟ, οι δυνάμεις του κυβερνητικού – εργοδοτικού συνδικαλισμού, επιχείρησαν να ακυρώσουν την απόφαση της ομοσπονδίας για 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ν/σ στην ολομέλεια της βουλής.

Με την παρέμβαση τους οι εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ανέδειξαν την ανάγκη κλιμάκωσης της δράσης μας, καταγγέλλοντας τις μεθοδεύσεις της κυβέρνησης στην καλλιέργεια κλίματος «κοινωνικού αυτοματισμού». Η κυβέρνηση μπροστά στα αδιέξοδα της πολιτικής της και την γενική αποδοκιμασία και κατακραυγή, δεν διστάζει να εκμεταλλεύεται και το θρησκευτικό συναίσθημα. Υπογραμμίσαμε τον φόβο της κυβέρνησης και τις δυνατότητες του οργανωμένου αποφασισμένου εργατικού κινήματος.

Με επαγρύπνηση και αποφασιστικότητα, συνεχίζουμε με οργάνωση και αγώνα ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου, της κυβέρνησης, της Ε.Ε, ενάντια στο νόμο λαιμητόμο για το ασφαλιστικό, φορολογικό, προετοιμάζουμε την 48ωρη απεργία με την κατάθεση του ν/σ στη Βουλή. Να βρουν μπροστά τους εργατική – λαϊκή αντίσταση όποτε και αν το φέρουν.

Αυτή η πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων και των ιμπεριαλιστικών ενώσεων προκαλεί τις κρίσεις, την φτώχεια, την εξαθλίωση, την ανεργία, τους πολέμους, δεν διστάζουν να αιματοκυλούν λαούς, να τους οδηγούν στην προσφυγιά, στην μετανάστευση.

Καταγγέλλουμε την στάση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ που επιδιώκει την υπονόμευση της εργατικής πρωτομαγιάς, η εργατική τάξη κατέκτησε με το αίμα και τους αγώνες της τα δικαιώματα της και 130 χρόνια μετά την εξέγερση των εργατών στο Σικάγο, μας ζητάνε να ζήσουμε ως δούλοι τον 21ο αιώνα.

Τιμάμε την 1η Μάη την μέρα της εργατικής τάξης, των εργαζομένων, επιθεωρώντας τις δυνάμεις μας, καθορίζουμε στόχους, σχεδιάζουμε οργανωμένα, πιο αποφασιστικά τους αγώνες μας στο δρόμο της ταξικής πάλης, ενάντια στην πολιτική του κεφαλαίου.

ΤΕΡΜΑ ΠΙΑ ΣΤΙΣ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ Ή ΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ Ή ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ

ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ, ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ

– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν. «Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν
– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΡΥΜΟΥΛΚΩΝ – ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΙΚΩΝ
– ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΝΑΤ

Διαβάστε ακόμα