Περιοδεία προέδρου ΠΕΝΕΝ στα πλοία Κέρκυρας-Ηγουμενίτσας

ntalakogewrgos_antwnis_proedros_penen_nautilia_

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΝΕΝ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑΣ – ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ

Επίσκεψη και περιοδεία πραγματοποίησε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογεώργος στα πλοία της Πορθμειακής γραμμής Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας.

Ταυτόχρονα παραβρέθηκε στην Συνέλευση και εκδήλωση που έκανε το τοπικό Σωματείο Ναυτεργατών.

Στην ομιλία του ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ ενημέρωσε τους εν ενεργεία και συνταξιούχους Ναυτεργάτες της Κέρκυρας – Ηγουμενίτσας για τις εξελίξεις που σημειώνονται όλο το τελευταίο διάστημα στον χώρο της Ναυτιλίας.

Επισήμανε μεταξύ των άλλων την αυξανόμενη ανεργία στον Ναυτεργατικό χώρο που είναι αποτέλεσμα της ασκούμενης Ναυτιλιακής κυβερνητικής πολιτικής και των αλλεπάλληλων μέτρων που έχουν παρθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα όπως είναι ο νόμος 4150/2013 με τον οποίο μειώθηκαν δραστικά οι θέσεις εργασίας στα Ακτοπλοϊκά πλοία και στα Ε/Γ-Ο/Γ διεθνών γραμμών.

Στην ομιλία του έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα των ασφαλιστικών μας Ταμείων (ΝΑΤ – ΚΕΑΝ – Ταμεία Πρόνοιας – Οίκος Ναύτη) και τα οποία οδηγούνται στην υποβάθμιση και στην απαξίωση με αποτέλεσμα οι απόμαχοι της θάλασσας να υφίστανται τις δραματικές συνέπειες με τις περικοπές των συντάξεών τους και των λοιπών ασφαλιστικών και ιατρικών παροχών.

Στην συνέχεια υπογράμμισε τις μεθοδεύσεις εφοπλιστών και ΥΝΑ που από κοινού σχεδιάζουν την υπονόμευση και κατάργηση των ΣΣΕ σε όλες τις κατηγορίες πλοίων προκειμένου να ενισχυθεί ακόμη περισσότερο η περιβόητη ανταγωνιστικότητα των εφοπλιστικών επιχειρήσεων.

Τέλος σημείωσε ότι το επόμενο διάστημα η εφοπλιστόδουλη ηγεσία του ΥΝΑ προωθεί για νομοθετική ρύθμιση την κατάργηση των θέσεων εργασίας των ελλήνων Ναυτεργατών από την κατηγορία των μικρών τουριστικών σκαφών (επαγγελματικών και ιδιωτικών) με αποτέλεσμα να διογκωθεί ακόμη περισσότερο η ανεργία στον κλάδο των Ναυτεργατών.

Μαζί με τα παραπάνω το ΥΝΑ προωθεί για ψήφιση στην Βουλή διάταξη με την οποία επιχειρείται η υπονόμευση του απεργιακού δικαιώματος στα Ε/Γ-Ο/Γ πλοία με την δρομολόγηση πλοίου ασφαλείας στην διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

Κλείνοντας τόνισε την ανάγκη σύσσωμος ο Ναυτεργατικός κόσμος της χώρας να απαντήσει στις προκλήσεις και στις αντιλαϊκές και αντιναυτεργατικές πολιτικές της κυβέρνησης του ΥΝΑ και των εφοπλιστών.

Συνιστά μονόδρομο η συσπείρωση, η ενότητα και η κοινή συντονισμένη πάλη για την απόκρουση αυτής της πολιτικής που καταστρέφει συστηματικά ότι με αγώνες κερδήθηκε τα τελευταία 40 χρόνια.

Στην ίδια εκδήλωση από την Διοίκηση του τοπικού Σωματείου τιμήθηκε και βραβεύτηκε ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ για την συμβολή και συνεισφορά του στην αντιμετώπιση των Ναυτεργατικών προβλημάτων.

Επίσης στην διάρκεια της παραμονής του στην Κέρκυρα επισκέφθηκε με τον Πρόεδρο του τοπικού Σωματείου Θοδωρή Χρυσικόπουλο τους υπεύθυνους του Κεντρικού Λιμεναρχείου Κέρκυρας ενώ μίλησε παρουσιάζοντας τα προβλήματα του κλάδου στα τοπικά ΜΜΕ.

Με εντολή Διοίκησης

Ο Πρόεδρος                                                                              Ο Γεν. Γραμματέας
Νταλακογεώργος Αντώνης                                                                 Κροκίδης Νικόλαος

Διαβάστε ακόμα