ΠΕΣ- ΝΑΤ: Κάλεσμα στο Συλλαλητήριο στις 26 Φλεβάρη στις 12μ.μ. στο Σύνταγμα

Η Πανελλήνια Ένωση Συνταξιούχων Ναυτικού Απομαχικού Ταμείου (ΠΕΣ-ΝΑΤ) απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους συνταξιούχους ναυτεργάτες στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 μ.μ., στο Σύνταγμα, για την υγεία και το εισόδημα του λαού.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΝΑΥΤΕΡΓΑΤΕΣ
Στο μεγάλο συλλαλητήριο των συνδικάτων
το Σάββατο 26 Φλεβάρη στις 12 μ.μ. να πλημμυρίσει το Σύνταγμα
για την υγεία και το εισόδημα του λαού

Η ΠΕΣ – ΝΑΤ προσυπογράφει το κάλεσμα που απευθύνουν συνδικαλιστικές οργανώσεις σε όλα τα σωματεία και τους εργαζόμενους της Αττικής, τους συνταξιούχους, τους αυτοαπασχολούμενους, τις γυναίκες και τη νεολαία που έχουν “γονατίσει” από την ακρίβεια με ξεζουμισμένο εισόδημα, που μετράνε πάνω από 24.000 νεκρούς από την πανδημία.

Για να συντονίσουμε τον αγωνιστικό μας βηματισμό σε μια μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 26 Φλεβάρη, στις 12 το μεσημέρι, μέρα που συμπληρώνονται 2 χρόνια από τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος κορονοϊού στην Ελλάδα.
Η συγκέντρωση των συνδικάτων της Αττικής που έγινε το Σάββατο 29 Γενάρη στο Σύνταγμα ενάντια στην πολιτική που μας αφήνει απροστάτευτους από τα φυσικά φαινόμενα, οι αγωνιστικές πρωτοβουλίες του προηγούμενου διαστήματος εργαζομένων και συνταξιούχων για την προστασία της υγείας, της ζωής μας και της λαϊκής περιουσίας, του εισοδήματός μας, για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας είναι πολύτιμη παρακαταθήκη για τη συνέχεια.

Ως εδώ και μη παρέκει
Δεν δεχόμαστε να πηγαίνουμε στο σούπερ μάρκετ και να υπολογίζουμε τι δεν θα πάρουμε. Να παθαίνουμε ηλεκτροσόκ όταν μας φτάνουν οι λογαριασμοί του ρεύματος και του φυσικού αερίου. Ενα στα πέντε νοικοκυριά να ξεπαγιάζει, να μην μπορούμε να βάλουμε στο σπίτι μας πετρέλαιο. Οι φουσκωμένοι κι αβάσταχτοι λογαριασμοί του ρεύματος δείχνουν ότι τα “πράσινα άλογα” τρέχουν για τα κέρδη των λίγων.

Δεν ανεχόμαστε να μας δίνουν “καθρεφτάκια” και να μας κλέβουν τα λεφτά μέσα από τις τσέπες. Απαιτούμε την κατάργηση του ΦΠΑ στην Ενέργεια, στα είδη πλατιάς κατανάλωσης, του ειδικού φόρου στα καύσιμα. Με αυξήσεις στις συντάξεις, με κατάργηση των αντεργατικών νόμων ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν θεωρούμε φυσικό επακόλουθο της πανδημίας τους δεκάδες νεκρούς καθημερινά και τους δεκάδες διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ, τον αποκλεισμό ασθενών που έχουν άλλα προβλήματα υγείας από τα νοσοκομεία. Είναι εγκληματική η άρνηση ενίσχυσης του δημόσιου συστήματος Υγείας με μαζικές προσλήψεις υγειονομικών γιατί η κυβέρνηση της ΝΔ και όλες οι κυβερνήσεις διαχρονικά αντιμετωπίζουν την υγεία μας ως κόστος. Είναι πρόκληση αντί να επιτάσσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας χωρίς αποζημίωση, να μας σπρώχνει στις ιδιωτικές κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα για να αυξάνουν την πελατεία τους και να αυγατίζουν τα κέρδη τους σε βάρος της υγείας και της ζωής μας, να πληρώνουμε μάσκες και τεστ.

Δεν πρόκειται να συμφιλιωθούμε με τη βαρβαρότητα. Είναι πρόκληση και δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή ελέγχου, από το κράτος και τη μεγαλοεργοδοσία, της συλλογικής οργάνωσης και του αγώνα μας. Η οργανωμένη αντίσταση απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης και των επιχειρηματικών ομίλων, στους νόμους που περιορίζουν τη συλλογική δράση και το απεργιακό δικαίωμα, είναι η μόνη απάντηση.
Τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει τη ζωή μας για τα κέρδη των λίγων.

Οι συνταξιούχοι θα δώσουμε όλες μας τις δυνάμεις για τα προβλήματα που μας δημιούργησαν όλες οι κυβερνήσεις που ρήμαξαν τις συντάξεις μας. Παλεύουμε για την αύξηση των συντάξεων, την επαναφορά της 13ης και 14ης σύνταξης, την κατάργηση της φοροληστείας. Ταυτόχρονα εκφράζουμε την έμπρακτη αλληλεγγύη μας στα παιδιά και τα εγγόνια μας για ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς, κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που γυρνάνε τη νέα βάρδια της εργατικής τάξης στον προηγούμενο αιώνα .

Οι διεκδικήσεις των σωματείων:
• Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις
• Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
• Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις
• Κατώτερη σύνταξη 600 ευρώ
• Κατάργηση της φορολογίας στα αναδρομικά των συνταξιούχων. Να επιστραφούν τα χρήματα σε όσους πλήρωσαν.
• Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
• Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια
• Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά
• Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών
• Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Οχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
• Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, στην Πρόνοια, στην Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των «ελαστικών» μορφών απασχόλησης
• Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα μέσα μαζικής μεταφοράς
• Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

Διαβάστε ακόμα