Πολύ υψηλός κίνδυνος στη θαλάσσια περιοχή της Μαύρης Θάλασσας

Η συνέχιση του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία, με τους ανταγωνισμούς μεταξύ Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε και με τη χώρα μας να αποτελεί ορμητήριο των αμερικανοΝατοϊκών σχεδιασμών, εγκυμονούν συνθήκες γενικευμένης εμπόλεμης κατάστασης, με θύματα τους λαούς.

Χαρακτηριστικό είναι σημερινό έγγραφο του Υπουργείου Ναυτιλίας (Κλάδος Β’/Διεύθυνση Ποντοπόρου Ναυτιλίας) στο οποίο αναφέρεται ότι:

1. Κατόπιν πληροφοριών που περιήλθαν στην Υπηρεσία µας από φίλια πηγή, το ΝΑΤΟ έχει εκδώσει σχετική προειδοποίηση για πολύ υψηλό κίνδυνο παράπλευρης απώλειας (Very High Risk of Collateral Damage) ή απευθείας κτυπήματος σε εµπορικά πλοία στο ΒΔ τμήμα του Εύξεινου Πόντου.

2. Ειδικότερα, σύμφωνα µε τον επίσημο διαδικτυακό ιστότοπο του ΝΑΤΟ, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι η ένταση των στρατιωτικών επιχειρήσεων, κατά µήκος της ουκρανικής ακτογραµµής της Μαύρης Θάλασσας και συγκεκριμένα στον Κόλπο της Οδησσού, αυξάνεται. Επίσης, αναφέρεται ότι ο κίνδυνος εµπλοκής των δορυφορικών συστηµάτων (GPS), της πλαστογράφησης του AIS (AIS spoofing), της παρεµβολής στις επικοινωνίες, των ηλεκτρονικών παρεµβολών και των κυβερνοεπιθέσεων στην περιοχή θεωρείται υψηλός. H ενηµέρωση καταλήγει ότι δεν µπορεί να αποκλειστεί η παρενόχληση και η εκτροπή της ναυσιπλοΐας στην εν λόγω περιοχή.

3. Σύμφωνα µε την εν λόγω ενηµέρωση, έχει εκδοθεί αριθμός προειδοποιήσεων από την αρμόδια για την περιοχή (NAVAREAΙΙΙ) Υδρογραφική Υπηρεσία της Ισπανίας (η οποία είναι υπεύθυνη για τη μετάδοση προειδοποιήσεων για την περιοχή του Ευξείνου Πόντου και της Αζοφικής), που αφορά μεταξύ πολλών άλλων και προειδοποιήσεις για περιοχές απαγόρευσης ναυσιπλοΐας λόγω κινδύνου νάρκης (Navigation prohibited mine danger)

Επαναλαμβάνουμε τη θέση μας για τις ευθύνες της κυβέρνησης της ΝΔ, των εμπλεκομένων υπουργείων και υπηρεσιών, για τον άμεσο απεγκλωβισμό των πλοίων και τη διασφάλιση της προστασίας της ανθρώπινης ζωής των ναυτεργατών.
Να μην πληρώσουν οι ναυτεργάτες τους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, με τις ζωές τους.

Καλούμε τους ναυτεργάτες, σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, σε διαρκή επαφή με τα σωματεία μας, να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην εμπλοκή της χώρας στους πολεμικούς σχεδιασμούς των Ρωσία – ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ.

Επισυνάπτεται ο Νατοϊκός χάρτης για την συγκεκριμένη περιοχή

ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ

● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ
● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΚΑΤΩΤΕΡΩΝ ΠΛΗΡΩΜΑΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΣ Ε.Ν.
«Ο ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ»
● ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΑΓΕΙΡΩΝ Ε.Ν

Διαβάστε ακόμα