Προκηρύχθηκε ο διαγωνισμός για την ανέλκυση του «Nour M»

nour_m_diagwnismos_gia_tin_anelkush_nautilia_

Διαγωνισμό προκήρυξε το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Νότιας Δωδεκανήσου (Λ.Τ.) για την εκποίηση του ναυαγίου του “Nour-M”, ο οποίος θα διεξαχθεί μέχρι το μεσημέρι της 23ης Ιανουαρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η προκήρυξη που βγήκε στη δημοσιότητα, εκτίθεται σε πρόχειρο πλειοδοτικό διαγωνισμό, με σφραγισμένες προσφορές, η εκποίηση του ναυαγίου του Φ/Γ “Nour-M”, σημαίας Siera Leone, μήκους 75,42 μέτρων, έτους κατασκευής 1972 και βάρους 800 τόνων περίπου.

Αναφέρεται, επίσης, ότι το σκάφος βρίσκεται βυθισμένο στον θαλάσσιο χώρο της Λιμενικής Ζώνης της Ακαντιάς, πλησίον του κρηπιδώματος (θέση Δωριέας), προσαραγμένο σε βάθος 7 μέτρων ενώ τμήματά του εξέχουν της επιφάνειας της θάλασσας. Ακόμη, επισημαίνεται ότι τα καύσιμα του σκάφους έχουν απαντληθεί.

Τέλος, στην προκήρυξη, αναφέρονται και τα παρακάτω:
«…Οι ενδιαφερόμενοι, πρέπει να είναι κατά νόμον πιστοποιημένοι και πρέπει να υποβάλουν την οικονομική τους προσφορά από 11 έως της 12:00 ώρας, της 23ης Ιανουαρίου 2014, ημέρα Πέμπτη, στα γραφεία της υπηρεσίας μας, στο Κεντρικό Λιμάνι Ρόδου (τηλ. 22410-27242-34778-27131).

Η οικονομική προσφορά πρέπει να συνοδεύεται από τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα, για τον τρόπο απομάκρυνσης του ναυαγίου ως και τον συνολικό χρόνο απομάκρυνσής του από τον λιμένα Ακαντιάς Ρόδου.

Ο χρόνος απομάκρυνσης του ναυαγίου δεν μπορεί να υπερβεί τις 40 ημερολογιακές ημέρες από την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.
Εγγύηση συμμετοχής 5% επί της οικονομικής προσφοράς των πιστοποιημένων επιχειρήσεων».

rodiaki.gr

Διαβάστε ακόμα