«Προς απόλυση 19 υπάλληλοι του ΥΝΑ»

pros_apolusi_19_upallhloi_tou_yna_

O Πανελλήνιος Σύλλογος Υπαλλήλων ΥΕΝ (ΠΣΥΥΕΝ) σε ανακοίνωση του καταγγέλλει ότι 19 πολιτικοί υπάλληλοι του υπουργείου Ναυτιλίας οδηγούνται σε απόλυση.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση

Έχουν περάσει ήδη πέντε μήνες από τότε που 19 συνάδελφοι μας τέθηκαν σε διαθεσιμότητα και οδηγούνται πλέον στην απόλυση δεδομένου ότι η οκτάμηνη διάρκεια της διαθεσιμότητας λήγει την 16/05/2014.

Παρά τις διαβεβαιώσεις των Υπουργών της συγκυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ ότι όσοι τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσω της κινητικότητας θα τοποθετηθούν σε άλλες υπηρεσίες, μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία ενέργεια στην κατεύθυνση αυτή για το ΥΝΑ σε αντίθεση με άλλα Υπουργεία.

Το Σεπτέμβριο του 2013 τόσο ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, όσο και ο Γενικός Γραμματέας/ΥΝΑ διαβεβαίωναν με κατηγορηματικό τρόπο ότι κανείς δεν θα χάσει τη δουλειά του.

Σήμερα κανείς δεν ενδιαφέρεται για τις επικείμενες απολύσεις αν δεν σχεδιάζονται ήδη οι επόμενες μέσω της διαθεσιμότητας των 12.500 υπαλλήλων για το 2014.

Επίσης το Σεπτέμβριο του 2013 τόσο η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου όσο και η Γενική Διευθύντρια διαβεβαίωναν ότι μέσω της κινητικότητας θα μετακινηθούν στο ΥΝΑ υπάλληλοι άλλων Υπουργείων χωρίς και για αυτό το θέμα να έχει γίνει κάτι μέχρι σήμερα.

Η υποστελέχωση των υπηρεσιών των πολιτικών υπαλλήλων του ΥΝΑ και οι επικείμενες απολύσεις των συναδέλφων, οι οποίοι είναι σε διαθεσιμότητα, δεν φαίνεται να απασχολούν ούτε την πολιτική ηγεσία του ΥΝΑ ούτε τους αρμόδιους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Από τα ανωτέρω διαφαίνεται ότι το μέλλον και η ζωή των υπαλλήλων που χάνουν τη δουλειά τους δεν αποτελεί προτεραιότητα. Μάλλον προτεραιότητα αποτελούν οι δημόσιες σχέσεις και η σχεδιασμένη περιθωριοποίηση των πολιτικών υπαλλήλων μέσω του νέου Οργανισμού, για τον οποίο υπάρχει πληθώρα ενεργειών προς το ΥΔΙΜΗΔ, σε αντίθεση με το ζήτημα της κινητικότητας και των απολύσεων για το οποίο δεν υπάρχει καμιά ουσιαστική ενέργεια πέραν της τυπικής αλληλογραφίας.

Γνωρίζουμε τους υπεύθυνους και τους σχεδιασμούς τους για τη μείωση του πολιτικού προσωπικού του ΥΝΑ, γνωρίζουμε τις επιδιώξεις τους για να μετατραπεί σε στρατιωτικό Υπουργείο όπως θέλουν κάποιες «συντεχνίες» στο χώρο της ναυτιλίας.

Θα μας βρουν αγωνιστικά αντίθετους σε αυτούς τους σχεδιασμούς τους και ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΜΕ.-

Για το ΔΣ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Σπύρος Στρομπούλας                                                     Ζωή Πεντότη

Διαβάστε ακόμα