Πρωταθλήτρια τιμών στις διαλύσεις πλοίων το Μπανγκλαντές – σχεδόν η διπλή τιμή σε σχέση με την Τουρκία

Συγκρατημένη ήταν η αγορά την προηγούμενη εβδομάδα, σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του GMS, του μεγαλύτερου αγοραστή πλοίων στον κόσμο που προορίζονται για διάλυση και ανακύκλωση.

Το Μπαγκλαντές εξακολουθεί να είναι πρωταθλήτρια χώρα στις τιμές, οι οποίες για τα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων κυμαίνονται στα 560 $ ανά τόνο light displacement (ldt), τα δεξαμενόπλοια να κυμαίνονται περίπου δέκα δολάρια χαμηλότερα ενώ τα φορτηγά ακόμη δέκα δολάρια λιγότερα.

Οι τιμές στο Πακιστάν ήταν συνήθως περίπου δέκα δολάρια χαμηλότερες σε γενικές γραμμές, σύμφωνα με την GMS, ενώ τα διαλυτήρια στην Ινδία είναι περίπου $ 40 / ldt ποιο κάτω από τους ηγέτες των τιμών στο Μπαγκλαντές.

Ωστόσο, η GMS σημείωσε ότι η ζήτηση παραμένει σταθερή και η μείωση των των πλοίων προς διάλυση θα μπορούσε να σημαίνει ότι η αγορά παραμένει σταθερή.

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία, η υποτιμημένη λίρα θα μπορούσε να οδηγήσει σε χαμηλότερες τιμές τις επόμενες εβδομάδες, σύμφωνα με την GMS. Μέχρι στιγμής, ωστόσο, οι τουρκικές τιμές διατηρούνται σταθερές – συνήθως περίπου 300 $ / ldt για τα πλοία μεταφοράς κοντέινερ, με 10 $ και 20 $ λιγότερα για τα δεξαμενόπλοια και φορτηγά αντίστοιχα.

Διαβάστε ακόμα