Ψάρεψαν γουλιανό 145 κιλών στη Λίμνη Πολυφύτου [pics]

goulianos_limni_polifitou_

Έναν γουλιανό, που ζυγίζει περίπου 150 κιλά και έχει μήκος 2,40 μέτρων, κατάφερε να βγάλει με παραγάδι ένα «δίδυμο» επαγγελματιών ψαράδων από τη λίμνη Πολυφύτου Κοζάνης.

Ο ένας εκ των δύο ψαράδων, ο Νίκος Κουρτίδης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του Συλλόγου Αλιέων της περιοχής, δήλωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων πως δεν τον εντυπωσίασε ιδιαίτερα η συγκεκριμένη ψαριά, καθώς πριν από δύο μήνες είχε ψαρέψει έναν ακόμη μεγαλύτερο γουλιανό!

«Η λίμνη μας έχει ψάρια που φτάνουν τα 500 κιλά. Τα βλέπουμε, αλλά δεν μπορούμε να τα πιάσουμε. Στις αρχές Απριλίου είχαμε ψαρέψει έναν γουλιανό 176 κιλά, ενώ ο δεύτερος που ψαρέψαμε τώρα ζυγίζει περίπου 150», εξήγησε ο κ. Κουρτίδης.

Όπως ανέφερε, περίπου πενήντα βάρκες βγαίνουν καθημερινά στα νερά της λίμνης Πολυφύτου, ενώ γύρω στα 500 άτομα από την ευρύτερη περιοχή έχουν ως κύρια ασχολία τους την αλιεία.

«Έχουμε πολύ καθαρά νερά και αυτή τη στιγμή η λίμνη έχει 22 ειδών ψάρια. Εκτός από γουλιανούς έχουμε πέστροφες, γριβάδια, κεφαλόπουλα, ενώ τελευταία γεμίσαμε και καραβίδες, τις οποίες θα εξάγουμε σε Ιταλία και Γαλλία», πρόσθεσε.

Ο γουλιανός είναι το πλέον μεγαλόσωμο ψάρι του γλυκού νερού της Ευρώπης. Είναι επίμηκες, χωρίς λέπια, είναι σχετικά ανθεκτικό είδος και προτιμά περιοχές με λασπώδη πυθμένα, ενώ όπως αναφέρουν οι γνώστες «δεν υπάρχει πιο νόστιμο ψάρι».

goulianos_ (2)

goulianos__

goulianos_

goulianos___

newsbeast.gr

Διαβάστε ακόμα