“Έλληνες ναύτες με πρώτο μισθό τα 1400 ευρώ”

tsakosΣτις μεγάλες ανάγκες της ελληνικής ναυτιλίας για εργαζόμενους αναφέρθηκε ο καπεταν Παναγιώτης Τσάκος της μεγάλης ομώνυμης ναυτιλιακής, από το βήμα του ναυτιλιακού συνεδρίου, σημειώνοντας οτι χρειάζονται ηλεκτρολόγοι, ναύτες, αξιωματικοί και αλλοι για τις κατώτερες θεσεις.

“Συζηταμε με την ΠΝΟ για να νομοθετήσουμε και να μπορούμε να παίρνουμε Έλληνες στα πλοία μας, ακόμη κιαν δεν εχουν ανάλογες σπουδές. Θα μείνουν δυο χρονια με μισθό κάτω των 1000 ευρω και μετά να προσληφθούν σε οργανική θέση ναυτου με πρώτο μισθό τα 1400 ευρω.”

“Τα πλοία αυξάνονται αλλα οι ναυτικοί μειώνονται και αυτο ειναι μεγάλο πρόβλημα γιατί όσο μειώνονται οι άνθρωποι, χάνεται η ναυτεργασία και η ναυτοσύνη” τόνισε.

“´Οταν ξεκίνησα υπήρχαν 140.000 ναυτικοί και τωρα ειναι 14.000. Το ανάποδο έγινε με τα πλοία μας” σημειωςε ο κ. Π. Τσάκος. Κάνουμε ενα κάλεσμα στα νεα παιδιά να έρθουν στα πλοία και να γίνουν οι ναυτικοί του μέλλοντος. Αλλιώς, οι ξένοι που έχουμε σημερα στα πλοία και τους πληρώνουμε εκατομμύρια ευρω καθε χρόνο που πηγαίνουν στις χώρες του, θα μας πάρουν πολυ περισσότερα απο το συνάλλαγμα. Κερδίζουν ναυτοσύνη και θατους βρούμε στο μέλλον μπροστά μας, ανταγωνιστές”.

mononews.gr

Διαβάστε ακόμα