Ρυμουλκούμενο κατέπλευσε στον Πειραιά το φορτηγό πλοίο «SIRIUS»

sirius_cargo_ship_Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., βραδινές ώρες της 04/01/2016, για ακυβερνησία του Φ/Γ πλοίου “SIRIUS” Σημαίας Αντίγκουα & Μπαρμπούντα λόγω μηχανικής βλάβης στην κύρια μηχανή, με δεκατρείς (13) αλλοδαπούς μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή “Γερολιμένα” Λακωνίας, δεκατέσσερα (14) ν.μ δυτικά του ακρωτηρίου Ταίναρο.

Το εν λόγω Φ/Γ πλοίο είχε ξεκινήσει από τον λιμένα “Καζαμπλάνκας” Μαρόκου με προορισμό τον λιμένα “Γιαρίμκα” Τουρκίας μεταφέροντας 7.275 τόνους φωσφάτο.

Υπό το συντονισμό του Ε.Κ.Σ.ΕΔ/Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., τέθηκε σε ετοιμότητα το Λιμεναρχείο Γυθείου καθώς και τα παραπλέοντα πλοία Φ/Γ ”PERSEUS N” σημαίας Παναμά, Φ/Γ ”DORIS” σημαίας Λιβερίας και Φ/Γ “VIRTSU” σημαίας Παναμά.

Πρώτες πρωινές ώρες την 05/01/2016 το Ρ/Κ “ΙΟΝΙΟΝ PELAGOS” σημαίας Παναμά κατέπλευσε στο σημείο και προσέδεσε ασφαλώς το “SIRIUS”προκειμένου να το ρυμουλκήσει, αλλά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών (στην περιοχή έπνεαν νότιοι άνεμοι εντάσεως 7-8 BF) τα ανωτέρω πλοία παρέμεναν έως απογευματινές ώρες την 07-01-2016 ασφαλώς εντός του Λακωνικού κόλπου. Στην συνέχεια, κατόπιν βελτίωσης των καιρικών συνθηκών το “SIRIUS” ρυμουλκούμενο κατέπλευσε στο λιμένα Πειραιά μεσημβρινές ώρες χθες.

Από το Β’ Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του εν λόγω Φ/Γ πλοίου.

Διαβάστε ακόμα