Σάλπαρε χθες για Σμύρνη το «Smyrna di Levante» – Φωτογραφίες και βίντεο από το παρθενικό του ταξίδι

Ξεκίνησε χθες το πρώτο του δρομολόγιο το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Smyrna di Levante» από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης για τη Σμύρνη.

Με ολική χωρητικότητα 14.000 τόνων, μήκος 158 μέτρα, πλάτος 22 μέτρα και ταχύτητα 20 κόμβων, το πλοίο υπόσχεται να χαρίσει μια μοναδική ταξιδιωτική εμπειρία στους έως και 948 επιβάτες του.

Το «Smyrna di Levante» ανήκει στον όμιλο Levante Ferries, με ιδιοκτήτες τον ζακυνθινό Γιώργο Θεοδόση και τον Στρατή Απέργη.

Χθες, με το πρώτο δρομολόγιο ταξίδεψε σχεδόν ολόκληρη η οικογένεια Θεοδόση για Σμύρνη.

Σημειώνεται πως το πλοίο θα αναχωρεί από Θεσσαλονίκη κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή στις 19:00, με άφιξη στη Σμύρνη την επόμενη ημέρα στις 09:00, ενώ από τη Σμύρνη θα αναχωρεί κάθε Τρίτη, Πέμπτη και Κυριακή στις 19:00, με άφιξη στη Θεσσαλονίκη την επομένη στις 09:00.

Στόχος της εταιρείας είναι η γραμμή να μην είναι εποχική, αλλά να διατηρηθεί ολόκληρο τον χρόνο, ενώ φορείς και στελέχη της αγοράς εκτιμούν ότι η ακτοπλοϊκή σύνδεση θα καταφέρει να ενισχύσει πλέον τουριστικά τις μεγάλες πόλεις των δύο χωρών, όπως επίσης και να βοηθήσει στον τομέα της διακίνησης των προϊόντων και των μεταφορών μεταξύ των δύο πόλεων.

Για περισσότερες πληροφορίες, αλλά και για κρατήσεις, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται το LevanteFerries.com.

Οι τιμές των εισιτηρίων κατά άτομο είναι ως εξής:
Κατάστρωμα: 81 ευρώ
Κατάστρωμα μετ’ επιστροφής: 154,30 ευρώ
Αεροπορική θέση: 95 ευρώ
Αεροπορική θέση μετ’ επιστροφής:: 180.90

Σημειώνεται πως παιδιά από 2 έως 10 ετών πληρώνουν μισό εισιτήριο, ενώ νεογέννητα παιδιά έως 2 ετών πληρώνουν αποκλειστικά τους φόρους.

Επιπλέον, το πλοίο προσφέρει 41 τετράκλινες καμπίνες και 6 δίκλινες με ιδιωτικό μπάνιο, 18 δίκλινες καμπίνες με κοινόχρηστο μπάνιο, δύο τετράκλινες καμπίνες για ΑΜΕΑ, καθώς και έξι σουίτες δύο επιβατών. Οι τιμές ανά άτομο για τις καμπίνες ξεκινούν από 120 ευρώ μέχρι και 440 ευρώ για τις σουίτες.

Επιπλέον, το πλοίο προσφέρει και μεταφορά οχήματος, με 150 ευρώ για ΙΧ και 160 ευρώ για μεγαλύτερα οχήματα, με έκπτωση 15% για εισιτήριο μετ’ επιστροφής.

imerazante.gr

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα