Ένα χρόνο μετά τον κυκλώνα Sandy: Συγκλονιστικές αεροφωτογραφίες από την ακτοφυλακή των ΗΠΑ [βίντεο+φωτο]

Μετά το πέρασμα του κυκλώνα Sandy από της ακτές των ΗΠΑ την Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012, η ακτοφυλακή των ΗΠΑ ξεκίνησε να συλλέγει φωτογραφίες από αέρος, παρουσιάζοντας τις καταστροφές που προκληθήκαν στη θάλασσα αλλά και στην στεριά.

Παρακάτω λοιπόν θα δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο που τραβήχτηκαν από το HH-60 Jayhawk της ακτοφυλακής της Μασαχουσέτης το οποίο απογειώθηκε από το αεροδρόμιο Cape Cod.

e-Nautilia.gr

Διαβάστε ακόμα

Επικίνδυνη καταιγίδα ανατολικά της Ιαπωνίας μπορεί να γίνει πιο δυνατή από τον κυκλώνα Sandy! Τις επόμενες 24 ώρες αναμένετε να πέσει στα 938 mb με ανέμους εντάσεως 55-80 κόμβους και με κύματα που θα φτάνουν τα 19 μέτρα!

Να θυμίσουμε ότι η βαρομετρική πίεση στο κέντρο του κυκλώνα Sandy ήταν 940 mb.

Τα επικίνδυνα αυτά καιρικά φαινόμενα θα είναι έντονα 420 ν. μίλια νότια-ν΄τιοανατολικά από το κέντρο και όλα τα πλοία θα πρέπει να παραμείνουν μακριά.

Η Αμερικανική υπηρεσία NOAA ανακοίνωσε ότι τα κύματα μπορεί να είναι και κατά 1/3 υψηλότερα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να φτάσουν και τα 24 μέτρα!!!

Διαβάστε ακόμα

Αυτό είναι που λέμε ”το πήρε και το σήκωσε”! Η φύση για άλλη μια φορά έδειξε την δύναμη που έχει, παρασύροντας το μικρό δεξαμενόπλοιο στην ακτή.

Οι φωτογραφίες από το δεξαμενόπλοιο, το οποίο κυριολεκτικά ”κάθεται” στη μέση της Front Street στο Staten Island, είναι από τις πιο αξιομνημόνευτες εικόνες που απεικονίζουν το μέγεθος τις καταστροφής αλλά και δύναμης του τυφώνα Sandy.

Η Αμερικάνικη ακτοφυλακή επιστράτευσε φορτηγίδα με γερανό, η οποία σήκωσε και ξεκόλλησε το πλοίο από την ακτή. Αφού γίνουν οι απαραίτητες επισκευές και ελεγχθεί για την αξιοπλοΐα του θα μπορεί να ξαναπλεύσει.

Δείτε τις εικόνες που ακολουθούν:

Διαβάστε ακόμα