Σε επιχείρηση διάσωσης επιβαινόντων ιστιοφόρου σκάφους συμμετείχε το “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.”

Ενημερώθηκε, μεσημβρινές ώρες χθες, η Λιμενική Αρχή Νάξου, ότι το Ι/Φ σκάφος “JACKIE O”, το οποίο βρισκόταν στη θαλάσσια περιοχή 5 ν.μ. νοτιοδυτικά ν. Νάξου με οκτώ (08) αλλοδαπούς επιβαίνοντες, παρουσίασε εισροή υδάτων.

Υπό τον συντονισμό του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ, άμεσα για το σημείο απέπλευσαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και ένα Ε/Γ-Τ/Ρ. Οι επιβαίνοντες του εν λόγω Ι/Φ σκάφους εντοπίστηκαν, καλά στην υγεία τους, επάνω σε σχεδία η οποία είχε ριφθεί από το σκάφος και περισυνελέγησαν από το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ Π.” Ν.Π. 10668. Στην συνέχεια, αποβιβάστηκαν στον λιμένα ν. Κουφονησίου, από όπου μετεπιβιβάστηκαν σε περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στον λιμένα ν. Νάξου, ενώ δήλωσαν ότι δεν επιθυμούσαν ιατρική περίθαλψη.

Από το συμβάν δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δεν παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση, ενώ από το Λιμεναρχείο Νάξου, που διενεργεί την προανάκριση, τέθηκαν σε ετοιμότητα εξοπλισμός, προσωπικό και απορροφητικά υλικά, για προληπτικούς λόγους.

Διαβάστε ακόμα