Συνεχίζοντα οι διαρροές από το ναυάγιο του Sea Diamond

Στις 20 Μαρτίου 2013, στο φράγμα του Sea Diamond υπήρχε η εικόνα που βλέπετε στις επισυναπτόμενες φωτογραφίες.

Ο καιρός πολύ καλός αλλά το πλωτό φράγμα δεν μπορούσε να συγκρατήσει τα ελαιώδη πετρελαιοειδή που ανεβαίνουν από το ναυάγιο του Sea Diamond.

Για πολύ ώρα το ξεπερνούσαν και συνέχιζαν την πορεία τους προς το Ηφαίστειο όπως φαίνεται στη χαρακτηριστική γραμμή που αφήνουν….

Ενημερώθηκε ο Δήμαρχος και εκείνος με τη σειρά του ενημέρωσε το Λιμενάρχη Θήρας. Στάλθηκε εκπρόσωπος στην περιοχή με τη γνωστή βάρκα που παίζει το ρόλο του “ειδικού αντιρρυπάντικού σκάφους” της εταιρείας, και τελικά το Λιμεναρχείο απεφάνθει ότι δεν πρέπει να επιβάλει πρόστιμο για θαλάσσια ρύπανση διότι αυτά είναι απλά “ιριδισμοί” από τα πετρελαιοειδή του ναυαγίου….

Και τελικά εμείς αναρωτιώμαστε: Τι υπάρχει άραγε ακόμη μέσα στο ναυάγιο του Sea Diamond;
Πόσοι τοξικοί ρύποι διαφεύγουν καθημερινά στη θάλασσά μας και δεν το βλέπουμε;
Τι θα γίνει σε λίγα χρόνια ακόμη όταν το ναυάγιο θα έχει διαβρωθεί περισσότερο και θα απελευθερωθούν όσα δηλητήρια, τοξικά και επικίνδυνα υλικά για τη δημόσια υγεία κρύβει μέσα του;;;

Η πολιτεία φέρει μεγάλη ευθύνη για όσα θα συμβούν στο μέλλον στη θάλασσά της Σαντορίνης. Το υπουργείο Περιβάλλοντος, το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, οι τοπική Λιμενική Αρχή έχουν υποχρέωση να παρέμβουν και να προστατεύσουν το κοινωνικό σύνολο και το φυσικό περιβάλλον. Οφείλουν να το κάνουν!!

Συντονιστική Επιτροπή Θηραίων Πολιτών
για την Ανέλκυση του Sea Diamond

peiratikoreportaz.blogspot.gr

Διαβάστε ακόμα