Το θέμα του ”Sea Diamond” και πάλι στη Βουλή

Για μια ακόμα φορά το θέμα του Sea Diamond ήλθε στη Βουλή στην συζήτηση της υποεπιτροπής υδάτινου δυναμικού της Επιτροπής Περιβάλλοντος του Ελληνικού Κοινοβουλίου.

Στη συζήτηση που έγινε την Πέμπτη 25/4 παρουσία του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Κ. Μουσουρούλη, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή για τις δράσεις του υπουργείου για την προστασία των θαλασσών, ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ- ΕΚΜ Νίκος Συρμαλένιος επανέφερε το θέμα του Sea Diamond, ζητώντας από τον υπουργό να πάρει σαφή θέση.

Συγκεκριμένα ο κ. Συρμαλένιος αφού τόνισε ότι το αίτημα της ανέλκυσης αποτελεί επιτακτικό αίτημα όλων των φορέων της Σαντορίνης και της Συντονιστικής Επιτροπής των Θηραίων πολιτών, μίλησε για την βραδυφλεγή βόμβα που 6 χρόνια τώρα βρίσκεται στα βάθη της Καλντέρας, επικαλέστηκε τη μελέτη του Πολυτεχνείου της Κρήτης που αναδεικνύει την επικινδυνότητα έκλυσης τοξικών ουσιών και βαρέων μετάλλων, προϊούσας της διάβρωσης του σκάφους και απαίτησε από την κυβέρνηση να πάρει ξεκάθαρη θέση και τον παριστάμενο υπουργό να πάρει θέση σχετικά με τη δρομολόγηση της ανάθεσης της μελέτης ανέλκυσης, όπως μας είχε διαβεβαιώσει σε απάντηση Ερώτησης μας στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Ο υπουργός από την πλευρά του, αναφέρθηκε στις γνωστές ενέργειες που έχουν γίνει όλα αυτά τα χρόνια για τον έλεγχο και την περισυλλογή των διαρρεόντων καυσίμων, για τις μετρήσεις του ΕΛΚΕΘΕ, για τη συναρμοδιότητα του ΥΠΕΚΑ, για την αρμοδιότητα του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Θήρας.

Σε ότι αφορά το θέμα της ανέλκυσης, ο υπουργός μίλησε για την ανάληψη πρωτοβουλίας κοινής σύσκεψης όλων των συναρμόδιων υπηρεσιών και των εμπλεκόμενων φορέων για την εξέταση του θέματος και την προώθηση περαιτέρω ενεργειών.

pireas2day.gr

Διαβάστε ακόμα