Σέριφος: Η στιγμή που καρχαρίας 3 μέτρων περνάει δίπλα από σκάφος – ΒΙΝΤΕΟ ντοκουμέντο

Μία απρόσμενη συνάντηση είχε στην Σέριφο παρέα νεαρών που είχε πάει για διακοπές στο νησί, όταν καρχαρίας πλησίασε το σκάφος στο οποίο επέβαιναν.

Ειδικότερα, όπως φαίνεται στο βίντεο που έφερε στο φως της δημοσιότητας ο ΑΝΤ1, το τεράστιο ψάρι που έφτανε σχεδόν τα τρία περίπου μέτρα πλησίασε πολύ κοντά κι έκανε βόλτες γύρω από το σκάφος στο οποίο είχαν βρεθεί οι επισκέπτες του νησιού.

Όπως ήταν λογικό, στο βίντεο που κατέγραψαν οι ίδιοι φαίνεται η έκπληξη αλλά και ο τρόμος τους.

Για την παρουσία των καρχαριών στις θάλασσες της Ελλάδας μίλησε στο «Πρωινό μου» ο καθηγητής βιολογίας του ΑΠΘ, ιχθυολόγος, Θανάσης Τσίκληρας δίνοντας λεπτομέρειες για το συγκεκριμένο είδος αλλά και οδηγίες σχετικά με το τι θα πρέπει να κάνει κανείς αν έρθει αντιμέτωπος με τέτοιου είδους ψάρι.

Όπως είπε δεν είναι λευκός καρχαρίας, πολύ πιθανό είναι να είναι γλαυκοκαρχαρίας, ο οποίος φτάνει μέχρι τα 4 μέτρα μήκος, με μέγιστο βάρος τα 250 κιλά.

«Είναι κορυφαίος θηρευτής, όπως σχεδόν όλα τα ήδη καρχαριών πλην συγκεκριμένων. Μπορεί να επιτεθεί σε άνθρωπο αν προκληθεί. Από τον Αριστοτέλη έχει περιγραφεί η εμφάνιση λευκού καρχαρία. Τους έχουμε στις θάλασσές μας εδώ και πάρα πολλά χρόνια, δεν έχουν σημειωθεί περιστατικά επίθεσης και η συχνότητα που τους εντοπίζουμε είναι πολύ αραιές» είπε ο κ. Τσίκληρας κι εξήγησε ότι οι λευκοί καρχαρίες βρίσκονται σε όλες τις θάλασσες.

Τέλος, σε περίπτωση που κανείς συναντήσει καρχαρία, η βασική συμβουλή που έδωσε ο ιχθυολόγος είναι «να μην προκαλέσει το ζώο και να βρίσκεται όσο το δυνατόν πιο μακριά, να μην έρθει σε επαφή».

enikos.gr

Διαβάστε ακόμα