Σφαγή εκατοντάδων δελφινιών στο Ταϊτζί της Ιαπωνίας [video+pics]

iapwnes_proxwrisan_se-sfagi_delfiniwn_

Γιαπωνέζοι ψαράδες, επιδόθηκαν σήμερα σε νέο κυνήγι δελφινιών με αποτέλεσμα να εξοντώσουν ένα ολόκληρο κοπάδι.

Φωτογραφίες που κάνουν τις τελευταίες ώρες τον γύρο του κόσμου προκαλούν αποτροπιασμό και σοκάρουν με τον τρομερό τρόπο που οι ψαράδες σκότωσαν τα θαλάσσια αυτά θηλαστικά.

Σημειώνεται ότι οι πρεσβευτές των ΗΠΑ και της Βρετανίας στην Ιαπωνία επέκριναν πρόσφατα τη σφαγή, ενώ η οργάνωση “Sea Shepherd” του Πολ Ουότσον τάχθηκε επίσης εναντίον της, ωστόσο, η Ιαπωνία υποστηρίζει πως ο φόνος των δελφινιών δεν απαγορεύεται από καμιά διεθνή συνθήκη και ότι τα ζώα αυτά δεν ανήκουν σε είδος που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Κάθε χρόνο οι ψαράδες του Ταϊτζί, στη νομαρχία Ουακαγιάμα της δυτικής Ιαπωνίας, οδηγούν εκατοντάδες δελφίνια σε ένα μικρό κόλπο, επιλέγουν μερικά για να τα πουλήσουν σε θαλάσσια πάρκα, απελευθερώνουν άλλα και σκοτώνουν τα υπόλοιπα για το κρέας τους.

Σήμερα περισσότερα από 30 δελφίνια από ένα κοπάδι τουλάχιστον 200 που είχαν περιοριστεί από την Παρασκευή στον εν λόγω κολπίσκο οδηγήθηκαν, με χρήση μηχανών σκαφών και διχτυών, στην περιοχή της σφαγής.

Ψαράδες που περίμεναν στα αβαθή, μερικοί φορώντας στολές δύτη και μάσκες θαλάσσης στο πρόσωπο, πάλεψαν με τα δελφίνια για να τα υποτάξουν και έδεσαν τις ουρές τους με σχοινιά για να τα εμποδίσουν να διαφύγουν.

Πριν αρχίσει η σφαγή, ψαράδες ύψωσαν ένα μουσαμά μπροστά από την είσοδο του κολπίσκου για να εμποδίσουν τους ακτιβιστές και τους δημοσιογράφους να δουν το μακελειό, ωστόσο, μια μεγάλη λίμνη αίματος πέρασε κάτω από το μουσαμά και απλώθηκε σε όλο τον κόλπο.

Αναφερόμενη στον τρόπο με τον οποίο οι ψαράδες σκοτώνουν τα δελφίνια, η ακτιβίστρια της οργάνωσης Sea Shepherd, Μελίσα Σίγκαλ, είπε ότι μια μεταλλική ράβδος καρφώνεται στη σπονδυλική στήλη τους, και αφήνονται να αιμορραγήσουν, να πάθουν ασφυξία και να πεθάνουν.

Έπειτα από τέσσερις τραυματικές ημέρες που κρατούνται αιχμάλωτα στον κολπίσκο της σφαγής, υφίστανται μια βάναυση επιλογή, χωρίζονται από την οικογένειά τους και σήμερα θανατώνονται.

dolphin_slaughter_taiji_japan_the_cove_brooke_mcdonald_19

dolphin_slaughter_taiji_japan_the_cove_brooke_mcdonald_22

dolphin_slaughter_taiji_japan_the_cove_brooke_mcdonald_23

dolphin_slaughter_taiji_japan_the_cove_brooke_mcdonald_211

dolphin_slaughter_taiji_japan_the_cove_brooke_mcdonald_14

defencenet.gr

Διαβάστε ακόμα