Σκάφος συγκρούστηκε με φάλαινα και ανατράπηκε- 5 νεκροί ο τραγικός απολογισμός! (video)

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το Σάββατο στη Νέα Ζηλανδία από την σύγκρουση με φάλαινα και την ανατροπή του μικρού ναυλωμένου σκάφους στο οποίο επέβαιναν, ανέφεραν οι αρχές.

Άλλα έξι άτομα που επέβαιναν στο σκάφος διασώθηκαν.

Η αστυνομία ανέφερε ότι το σκάφος μήκους 8,5 μέτρων ανατράπηκε ενώ βρισκόταν κοντά στην πόλη του νησιού Kaikōura στο νότο. Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι συνεχίζει τις έρευνες για τα πραγματικά αίτια του δυστυχήματος.

Ο Αξιωματικός της αστυνομίας Kaikōura Matt Boyce ανέφερε ότι ήταν ένα καταστροφικό γεγονός.

Οι σκέψεις είναι με όλους τους εμπλεκόμενους, συμπεριλαμβανομένων των θανόντων και των αγαπημένων μελών της οικογένειάς τους, των τοπικών κοινοτήτων και του προσωπικού των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης, ανέφερε ο Μπόις.

Ανέφερε ότι οι δύτες της αστυνομίας κατάφεραν να ανασύρουν τα πτώματα των νεκρών. Πρόσθεσε ότι εξετάστηκαν και οι έξι επιζώντες και η κατάσταση τους είναι καλή. Ο ένας μεταφέρθηκε προληπτικά σε νοσοκομείο στο Κράιστσερτς.

Ο δήμαρχος της Kaikōura, Craig Mackle, ενημέρωσε το Associated Press ότι στην θαλάσσια περιοχή που έπλεε το σκάφος επικρατούσε νηνεμία όταν συνέβη το ατύχημα και ότι μια φάλαινα βγήκε στην επιφάνεια ερχόμενη κάτω από το σκάφος.

Είπε ότι υπήρχαν μερικές φάλαινες σε εκείνη την περιοχή.

Είπε ότι οι ντόπιοι βοήθησαν στις προσπάθειες διάσωσης καθόλη την διάρκεια της ημέρας, αλλά υπήρχε φόβος καθώς το νερό ήταν κρύο και φοβούνταν ότι θα δουν κάποιο πτώμα από τους ανθρώπους που έπεσαν στη θάλασσα να βγαίνει στην επιφάνεια.

Ο Μακλ είπε ότι είχε σκεφτεί προηγουμένως την πιθανότητα σύγκρουσης του σκάφους με μια φάλαινα, δεδομένου του σημαντικού αριθμού φαλαινών που υπήρχαν εκείνη την στιγμή στην περιοχή.

Είπε ότι υπάρχει στο μυαλό πολλών ανθρώπων ότι θα μπορούσε να συμβεί κάτι τέτοιο, προσθέτοντας ότι δεν είχε ακούσει ποτέ να έχει κάνα γίνει ένα τέτοιο συμβάν.

Ο Μακλ πληροφόρησε ότι το σκάφος ήταν ένα ναυλωμένο σκάφος που χρησιμοποιείται συνήθως για ψάρεμα.

Το Kaikōura είναι ένας μοντέρνος προορισμός για παρακολούθηση φαλαινών.

Ο πυθμένας της θάλασσας είναι γνωστό ότι έχει μια απότομη κλίση, έχοντας σαν αποτέλεσμα να υπάρχουν πολύ βαθιά νερά κοντά στην ακτή. Αρκετές επιχειρήσεις προσφέρουν εκδρομές με ελικόπτερο ή σκάφος, ώστε οι τουρίστες να μπορούν να δουν από κοντά τις φάλαινες, τα δελφίνια και άλλα είδη θαλάσσιων πλασμάτων.

Η αστυνομία είπε ότι εξακολουθεί να προσπαθεί να ενημερώσει τους συγγενείς όσων έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα ενώ δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα όλων των θυμάτων.

Δύο ελικόπτερα διάσωσης και ένα τρίτο από την περιοχή έκαναν κύκλους προτού πηδήξουν στη θάλασσα δύο δύτες.

Ένα άτομο που βρισκόταν πάνω στο αναποδογυρισμένο σκάφους διασώθηκε με επιτυχία και ένα δεύτερο άτομο ανασύρθηκε από το νερό.

Η υπηρεσία συμμόρφωσης με το όνομα Maritime New Zealand είπε ότι έστειλε δύο ερευνητές στο σημείο και αναμένεται να διεξαγάγει ενδελεχή έρευνα μόλις ολοκληρωθούν οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Η ερευνήτρια Τρέισι Φίλιπς, μετέφερε τα συλλυπητήρια της υπηρεσίας στους οικείους όσων απεβίωσαν.

Διαβάστε ακόμα