Σοκαρισμένοι επιβάτες κρουαζιερόπλοιου βλέπουν την «σφαγή» των φαλαινών στα νησιά Φερόε (video)

Κατά τη διάρκεια του κατάπλου στο λιμάνι του Torshavn την περασμένη εβδομάδα, οι επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Ambition βρέθηκαν μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα, βλέποντας μια ομάδα από κατοίκους της περιοχής να σφαγιάζουν στην κυριολεξία δεκάδες φάλαινες και δελφίνια μπροστά στα μάτια τους!

Σύμφωνα με την μη κερδοσκοπική οργάνωση ORCA, περίπου 40 μικρά σκάφη παρέσυραν τις φάλαινες στις όχθες του λιμανιού, όπου τις σκότωσαν με αιχμηρά αντικείμενα. Το συμβάν διήρκεσε περίπου 20 λεπτά και η ORCA ισχυρίστηκε ότι οι κάτοικοι των Φερόε επιδείκνυαν το όλο σκηνικό μπροστά στους επιβάτες του Ambition.

Το παραδοσιακό κυνήγι φαλαινών στα νησιά Φερόε είναι γνωστό ως Grindadrap, και περιλαμβάνει τη χρήση σκαφών για να παρασύρουν τις φάλαινες και τα δελφίνια σε ένα κολπίσκο με ρηχά νερά για την σφαγή τους. Η παράδοση συνεχίζεται στο νησί εδώ και αιώνες. Οι ακτιβιστές για τα δικαιώματα των ζώων έχουν αποδοκιμάσει εδώ και καιρό το κυνήγι ως σκληρό και περιττό.

Πέρυσι, αυτό το βάναυσο έθιμο δέχτηκε ευρεία κριτική μετά τη σφαγή 1.500 δελφινιών σε ένα μόνο κυνήγι!

Με το πέρασμα των χρόνων, το κυνήγι έχει προκαλέσει εκκλήσεις για μποϊκοτάρισμα της βιομηχανίας του τουρισμού των Νήσων Φερόε. Η παρουσία του κλάδου της κρουαζιέρας στις Νήσους Φερόε είναι σχετικά πεσμένη και τα πρόσφατα γεγονότα στο Torshavn είναι απίθανο να προσελκύσουν γνωστές εταιρείες κρουαζιέρας.

Κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους, λίγες μόνο εταιρείες κρουαζιέρας έχουν δηλώσει ότι θα επισκεφτούν το Torshavn.

«Κάποια στιγμή, οι αρχές των Φερόε θα πρέπει να αποφασίσουν εάν η θαλάσσια ζωή της είναι πιο ελκυστική για τους τουρίστες όταν είναι ζωντανή παρά όταν σκοτώνεται», δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος της ORCA, Σάλι Χάμιλτον.

Σε μια δήλωση, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Ambassador Cruise Lines, Christian Verhounig, δήλωσε ότι η εταιρεία είναι «εξαιρετικά απογοητευμένη» από το αποτέλεσμα της πρόσφατης κρουαζιέρας και είπε ότι οι κυνηγοί έχουν αναπτύξει ένα οικονομικό (και όχι παραδοσιακό) κίνητρο.

«Είμαστε σθεναρά αντίθετοι σε αυτήν την απαρχαιωμένη πρακτική, η οποία πιστεύουμε ότι γίνεται πλέον εμπορική, με το κρέας που πωλείται σε τοπικά σούπερ μάρκετ», είπε. «Συνεχίζουμε να εκπαιδεύουμε τους επιβάτες και το πλήρωμά μας να μην αγοράζουν ή να τρώνε κρέας φάλαινας ή δελφινιού και να αντισταθούν σε οποιαδήποτε κερδοσκοπία από την εμπορική φαλαινοθηρία και το κυνήγι δελφινιών».

Δείτε τις σοκαριστικές εικόνες εδώ:

https://www.youtube.com/watch?v=qXlyC7Mfjes

Διαβάστε ακόμα