Σουηδία: Ναυτιλιακή «πιάνει» τους στόχους του ΙΜΟ για το 2050…από τώρα

Η σουηδική πλοιοκτήτρια εταιρεία Furetank γιορτάζει, αφού πέτυχε τους στόχους του Διεθνούς Ναυτιλιακού Οργανισμού για το κλίμα το 2050… 28,5 χρόνια πριν από την προθεσμία.

Αυτό το γεγονός αποτελεί τεράστιο επίτευγμα, αλλά παράλληλα είναι και ένδειξη ότι η ισχύουσα περιβαλλοντική νομοθεσία θα πρέπει να γίνει πιο φιλόδοξη.

Το ολοκαίνουργιο δεξαμενόπλοιο Fure Viten έχει χωρητικότητα 17,999 dwt και κινείται με φυσικό αέριο. Έφυγε από το ναυπηγείο China Merchants Jinling στο Yangzhou, με πολύ χαμηλή βαθμολογία στον δείκτη ενεργειακής απόδοσης (EEDI), μόλις στο 4,65, πάνω από 50% καλύτερη από την απαιτούμενη βαθμολογία για αυτό το μέγεθος πλοίου.

Το Fure Viten είναι το τελευταίο σε μια σειρά οκτώ πλοίων που ο Σουηδός ιδιοκτήτης έχει παραδώσει τους τελευταίους μήνες, τέσσερα από τα οποία κατέχει και άλλα τέσσερα που χειρίζεται εμπορικά.

Η κλιματική αλλαγή είναι πραγματικότητα και πιστεύουμε ότι οι πολιτικοί εννοούν όσα λένε. Με την παράδοση του Fure Viten, οι μέσες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα από το στόλο της Furetank μειώθηκαν κατά 50% σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2008, το σημείο έναρξης δηλαδή του IMO για τους στόχους του για το 2050, σημειώνει η εταιρεία.

Πηγή: Reporter.gr

Διαβάστε ακόμα