«Σπάνιες» σιαμαίες φάλαινες βρέθηκαν στο Μεξικό [video+pics]

mexico_siamaies_falaines_

Σε ένα ιδιαίτερα σπάνιο θέαμα βρέθηκαν μπροστά δυο ψαράδες σε λιμνοθάλασσα του βορειοδυτικού Μεξικού. Δυο σιαμαίες γκρίζες φαλαινες μικρής ηλικίας βρέθηκαν μπροστά τους στο Όχο ντε Λιέμπρε, το οποίο καταλήγει στον Ειρηνικό, στη χερσόνησο της Μπάχα Καλιφόρνια. Σύμφωνα με επιστήμονες, είναι η πρώτη καταγεγραμμένη περίπτωση σιαμαίων γκρίζων φαλαινών, τουλάχιστον στην περιοχή.

Ο θαλάσσιος βιολόγος Benito Bermudez, λέει ότι τα ­βάρους περίπου μισού τόνου­ θηλαστικά βρέθηκαν ζωντανά, ήταν ενωμένα στη μέση του σώματός τους και είχαν πλήρως αναπτυγμένα κεφάλια και ουρές, αλλά δυστυχώς έζησαν μόνο για λίγες ώρες.

Σύμφωνα με αξιωματούχους της εθνικής επιτροπής προστατευόμενων περιοχών το κουφάρι είχε μήκος περίπου τεσσάρων μέτρων, ενώ τα νεογέννητα του συγκεκριμένου είδους ξεπερνούν πολλές φορές τα 8 μέτρα. Οι επιστήμονες μελετούν για ερευνητικούς σκοπούς το μακάβριο εύρημα, ενώ εκφράζουν την ανησυχία τους ότι η μάνα των διδύμων ενδέχεται και εκείνη να κατέληξε μετά από τον πρόωρο τοκετό.

Κάθε χρόνο περισσότεροι από 20.000 γκρίζες φάλαινες κολυμπούν από τα κρυα νερά της Αλάσκας προς τις θερμότερες λιμνοθάλασσες του Μεξικού για να ζευγαρώσουν και να γεννήσουν.

mexico_siamaies_falaines_ (2)

Διαβάστε ακόμα