Στην Λατινική Αμερική το πρώτο υπεράκτιο υβριδικό πλοίο υποστήριξης

Το υπεράκτιο σκάφος εφοδιασμού των πλατφορμών εξόρυξης πετρελαίου, CBO Flamengo πρόκειται να γίνει το πρώτο υπεράκτιο σκάφος υποστήριξης στη Λατινική Αμερική που θα μετατραπεί σε υβριδικό. Η CBO, ένας από τους κορυφαίους διαχειριστές υπεράκτιων σκαφών της Βραζιλίας, προσέλαβε τη φινλανδική ομάδα τεχνολογίας Wärtsilä για την μετατροπή.

Το CBO Flamengo θα διαθέτει μπαταρία για υβριδική πρόωση, εισάγοντας την κατανάλωση ενέργειας του σκάφους και μειώνοντας το αποτύπωμα φορτίου.

Το σκάφος θα είναι εξοπλισμένο με το Wärtsilä Hybrid Solution, θα συμμορφώνεται με τον κανονισμό της κλάσης «Battery Power» του DNV-GL, επιτρέποντας στους κινητήρες του πλοίου να λειτουργούν πιο αποτελεσματικά και με ασφάλεια. Το υβριδικό σύστημα θα παρέχει πλεονάζουσα ισχύ και θα μειώσει τις διαλείπουσες αυξήσεις φορτίου εξοικονομώντας έτσι καύσιμο και μειώνοντας τα επίπεδα εκπομπών καυσαερίων. Επιπλέον, επειδή οι κινητήρες θα λειτουργούν για λιγότερες ώρες, οι απαιτήσεις συντήρησης και το κόστος θα μειωθούν.

«Η CBO ενδιαφέρεται πάντα για νέες τεχνολογίες καθώς η καινοτομία βρίσκεται στο DNA μας. Επιδιώκουμε λιγότερη κατανάλωση ορυκτών καυσίμων και αυτό, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες ESG (περιβαλλοντική και κοινωνική διακυβέρνηση), καθιστά την απόφαση να εγκαταστήσουμε μπαταρίες στα πλοία μας μια φυσική διαδρομή. Η CBO θα προσφέρει πιο αποτελεσματική λειτουργία στους πελάτες μας, και αυτό θα είναι το πρώτο βήμα. Η Wärtsilä είναι ηγέτης στην καινοτομία και διαθέτει εκτεταμένη τεχνογνωσία στα υβριδικά συστήματα μπαταριών για πλοία, οπότε είμαστε στην ευχάριστη θέση να ενώσουμε τις δυνάμεις μας με την Wärtsilä για να εφαρμόσουμε νέες τεχνολογίες στο στόλο της CBO », λέει ο Marcelo Martins, τεχνικός και εμπορικός διευθυντής της CBO.

Διαβάστε ακόμα