Στη Ρόδο το καταμαράν του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ

Τη Ρόδο επισκέπτεται και πάλι μέσα σε διάστημα ενάμιση μήνα, το σκάφος του αμερικανικού στόλου USNS Carson City το οποίο όμως αυτή τη φορά θα παραμείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί.

Ειδικότερα σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, το αμερικανικό πλοίο τύπου καταμαράν που μπορεί να μεταφέρει τάχιστα προσωπικό, στηρίζοντας διάφορες επιχειρησιακές ανάγκες των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, θα καταπλεύσει στη Ρόδο σήμερα 1 Δεκεμβρίου και θα παραμείνει μέχρι και τις 17 του μήνα.

Το σκάφος (T-EPF-7) που έχει μήκος 103 μέτρα και πλάτος 28,5 μέτρα, είναι σχετικά καινούριο καθώς παραδόθηκε προς χρήση τον Ιανουάριο του 2016, και μάλιστα κατά την περσινή χρονιά είχε ως πεδίο δράσης του για μεγάλο χρονικό διάστημα την περιοχή της Μεσογείου. Στο πλαίσιο της αποστολής του είχε καταπλεύσει στη βάση της Σούδας καθώς και σε διάφορα ελληνικά λιμάνια.

Το USNS Carson City διαθέτει 41 άτομα πλήρωμα ενώ μπορεί να μεταφέρει έως και 300 άτομα-στελέχη των ενόπλων δυνάμεων, τα οποία λόγω της κατασκευής του μπορεί να αποβιβάσει εύκολα ακόμα και σε περιοχές χωρίς τις κατάλληλες υποδομές.

Το καταμαράν θα δέσει στο λιμάνι της Ακαντιάς όπου και θα εφαρμοστούν μέτρα ασφαλείας από το Λιμεναρχείο της Ρόδου.

www.rodiaki.gr