Στη Γαλλία ναυτικοί μαθαίνουν πως να μην κολλήσουν στο Σουέζ σε μια προσομοίωση του καναλιού (Photos)

Σε μια προσομοίωση του Σουέζ σε γαλλική λίμνη, οι ναυτικοί μαθαίνουν πώς να μην κολλήσουν διασχίζοντας το κανάλι.

Γαλλία, 21 Απριλίου – Ο Δήμαρχος του Φράνκοϊ έστριψε το τιμόνι και οδήγησε το φορτηγό πλοίο του μέσα από ένα στενό σημείο στο κανάλι του Σουέζ – όχι το αιγυπτιακό, αλλά ένα αντίγραφο του στη μέση ενός γαλλικού δάσους.

Αυτό το κομμάτι προσαρμόστηκε έτσι ώστε να εκπαιδεύσει τους καπετάνιους και τους πιλότους της ναυσιπλοΐας να πλοηγούνται πιο εύκολα στο κανάλι του Σουέζ – μετά το περιστατικό με το Ever Given που σφηνώθηκε στο κανάλι τον περασμένο μήνα.

Το κανάλι είναι χτισμένο στο ένα εικοστό πέμπτο της κλίμακας ενός τμήματος του πραγματικού καναλιού του Σουέζ και οι εκπαιδευόμενοι πρέπει να κατευθύνουν μοντέλα πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χωρίς να κολλήσουν.

“Είναι λίγο δύσκολο να δημιουργήσουμε αμμοθύελλες”, δήλωσε ο Δήμαρχος και διευθύνων σύμβουλος του εκπαιδευτικού κέντρου Port Revel, που χτίστηκε γύρω από μια λίμνη στην ανατολική Γαλλία. “Αλλά έχουμε ριπές ανέμου που θα ωθήσουν το πλοίο μας στη μία ή την άλλη πλευρά.”

Κατά τη διάρκεια της προπόνησης στο κανάλι mini-Suez, οι εκπαιδευτές προσομοιώνουν προβλήματα οδήγησης και διακοπές λειτουργίας του κινητήρα για να δουν πώς αντιδρούν οι εκπαιδευόμενοι.

“Έχετε λίγο χώρο για ελιγμούς. Πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί “, επισημαίνουν οι εκπαιδευτές,
αφού το  Port Revel έχει σχεδιαστεί για να αναπαράγει μερικά από τα πιο δύσκολα σημεία της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Στην περιοχή υπάρχει επίσης ένας μίνι κόλπος του Σαν Φρανσίσκο, και μια προσομοίωση του λιμανιού Arthur, Τέξας, για μαθήματα ελλιμενισμού και ελιγμών κρουαζιερόπλοιων και δεξαμενόπλοιων σε πολυσύχναστα λιμάνια, με τη δημιουργία στροβίλων κάτω από το νερό για να αναπαράγουν ρεύματα και κύματα.

Το συμβάν με το Ever Given, το οποίο μπλόκαρε τη διώρυγα του Σουέζ για έξι ημέρες και έπνιξε το παγκόσμιο εμπόριο, μπορεί να ωθήσει τις ναυτιλιακές εταιρείες να στείλουν το προσωπικό τους για νέα μαθήματα, όπως δήλωσε ο Δήμαρχος.

“Μετά από κάθε ατύχημα βλέπουμε νέους πελάτες να έρχονται. Και φυσικά το κόστος της προπόνησης στο Port Revel δε συγκρίνεται με το κόστος να κολλήσει ένα σκάφος στο Σουέζ έστω για μια μέρα.”

 

Φωτογραφίες Άρθρου

Διαβάστε ακόμα