Στην πρόληψη της πειρατείας στρέφεται η Ινδονησία

Indonisi_prolipsi_peirateias
Ο δυτικός στόλος του Ναυτικού της Ινδονησίας (Armabar) σχεδιάζει να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα πρόληψης της πειρατείας σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η ασφάλεια στα χωρικά ύδατα της χώρας.

Σύμφωνα με το διοικητή του Armabar, υποναύαρχο Achmad Taufiqoerrachman αυτό το πρόγραμμα έχει ως στόχο να ευαισθητοποιήσει τους ανθρώπους, έτσι ώστε να μην συμμετάσχουν σε καμία εγκληματική θαλάσσια δραστηριότητα εγκλήματος και απευθύνεται ειδικά στους νεότερους ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς που συνελήφθησαν από τον Armabar ήταν έφηβοι οι οποίοι δεν γνώριζαν τα εγκλήματα που διέπρατταν.

“Θα πάμε στα χωριά απ’ όπου προέρχεται η πλειονότητα των υπόπτων για πειρατεία και θα ξεκινήσουμε την καμπάνια”, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Τζακάρτα Post, η πρώτη περιοχή που στοχεύει η καμπάνια είναι τα Νησιά Ριάου, καθώς και περιοχές μέσα και γύρω από το Στενό του Μαλάκα και το Natuna Island, τα οποίο είναι εδώ και καιρό γνωστά ως εστίες πειρατικής δραστηριότητας..

Στο πρόγραμμα θα συνεισφέρουν με κάποιες δυνάμεις τους η τοπική αστυνομία και περιφερειακές διοικήσεις.

Ο Taufiqoerrachman είπε ότι το πρόγραμμα ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς ο αριθμός των εγκληματικών δραστηριοτήτων στα στενά του Malacca είχε μειωθεί σημαντικά.

Μια έρευνα του Ναυτικού δείχνει πως τουλάχιστον το 90% των πειρατικών περιστατικών στην περιοχή υποκινούνται, συχνά για ασφαλιστικούς λόγους, από ανθρώπους, τόσο Ινδονησιακής καταγωγής όσο και αλλοδαποί, πέρα από τους ίδιους τους πειρατές.

Εν τω μεταξύ, στο πλαίσιο των προσπαθειών καταστολής του φαινομένου, ο Armabar συνέλαβε τρεις πειρατές που έκλεψαν αργό πετρέλαιο (LCO) από το δεξαμενόπλοιο MT Joaquim τον περασμένο Αύγουστο στα στενά του Malacca και πέντε μέλη μιας συμμορίας που έκλεψαν εξοπλισμό πλοίων στην ίδια περιοχή.

Διαβάστε ακόμα