Στο Άμστερνταμ θα ολοκληρωθεί το μεγαλύτερο πλοίο παγκοσμίως

Το Pieter Schelte, το μεγαλύτερο πλοίο στον κόσμο, πρόκειται να ολοκληρωθεί στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Η ιδιοκτήτρια και σχεδιάστρια εταιρεία Allseas και ο Οργανισμός Λιμένος του Ρότερνταμ υπέγραψαν μια συμφωνία για το σκοπό αυτό. Το πλάνο είναι το Pieter Schelte να φτάσει στο Ρότερνταμ, στο τέλος του 2014.

Το Pieter Schelte έχει 382 μέτρα μήκος και 124 μέτρα πλάτος. Το μήκος, σε συνδυασμό με το μεγάλο πλάτος, κάνει αυτό το σκάφος μοναδικό.

Το Pieter Schelte προορίζεται για την εγκατάσταση και την αφαίρεση άνω πλευρών και υπερκατασκευών των μεγάλων υπεράκτιων εξέδρων άντλησης πετρελαίου και φυσικού αερίου, βάρους έως και 48.000 τόνους, με μια μόνο ανύψωση.

Στην πλώρη του σκάφους υπάρχει ένας γερανός, όπου θα πραγματοποιούνται οι ανυψώσεις. Το πλοίο διαθέτει επίσης εξοπλισμό για την τοποθέτηση μεγάλων αγωγών και, με την χωρητικότητα του, θα είναι ταυτόχρονα το μεγαλύτερο πλοίο pipelay.

Η τελική συναρμολόγηση του Pieter Schelte θα λάβει χώρα στο Alexiahaven. Η εσωτερική λίμνη του Maasvlakte 2 παρέχει μέχρι στιγμής τον απαραίτητο χώρο.

Στο λιμάνι του Ρότερνταμ, θα εγκατασταθούν οι μήκους 65 μέτρων βραχίονες του μηχανισμού ανύψωσης. Οι βραχίονες κατασκευάζεται στην Ιταλία και θα μεταφερθούν με πλοίο στην Ολλανδία.

“Η κατασκευή του Pieter Schelte σημαίνει μια μεγάλη ώθηση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Είμαστε περήφανοι που η Allseas είναι υπεύθυνη για αυτήν την καινοτομία και ευχαριστημένοι που το λιμάνι του Ρότερνταμ μπορεί να συνεισφέρει.

Ευθυγραμμίζεται με την προσπάθεια της του Οργανισμού Λιμένος να αναπτύξει περαιτέρω το λιμάνι ως κέντρο της παγκόσμιας ναυτιλιακής βιομηχανίας”, σύμφωνα με τον Allard Castelein, Διευθύνων Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος.

Διαβάστε ακόμα