Συνάντηση Μιλτ.Βαρβιτσιώτη με Yoon Samg-jick

varvitsiwtis_yoon_samg_jick_

Συνάντηση με τον Υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Ενέργειας, αρμόδιο για θέματα Ναυτιλίας,της Νότιας Κορέας,κ.Yoon Samg-jick, πραγματοποίησε σήμερα ο Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στην Κορέα. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα και είχε ως επίκεντρο συζήτησης τη συνεργασία των δύο χωρών στο Ναυτιλιακό τομέα, καθώς και την επέκτασή της και σε άλλους οικονομικούς τομείς.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ζήτησε από τον κ.Yoon Samg-jick τα Κορεατικά Ναυπηγεία να εμπιστευθούν και να χρησιμοποιούν την ελληνική τεχνολογία στις κατασκευές πλοίων. «Στον τομέα των εξοπλισμών πλοίων μπορεί να δημιουργηθεί ένα ευρύ φάσμα επιχειρηματικής συνεργασίας μεταξύ των ελληνικών εταιρειών και των ναυπηγείων σας», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Βαρβιτσιώτης.

Παράλληλα, ο Έλληνας Υπουργός συζήτησε με τον Νοτιοκορεάτη Υπουργό τη δυνατότητα εξεύρεσης χρηματοδότησης των δραστηριοτήτων της ελληνικής ναυτιλίας από Κορεάτικες τράπεζες,ώστε οι Έλληνες πλοιοκτήτες να διευκολύνονται σε επενδυτικά προγράμματα και κατασκευές νέων πλοίων.

Από την πλευρά του ο κ.Yoon Samg-jick συμφώνησε με την πρόταση του Έλληνα ομολόγου του για συνεργασία των Κορεατικών Ναυπηγείων με ελληνικές εταιρείες εξοπλισμών πλοίων, υπογραμμίζοντας χαρακτηριστικά:«Έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική τεχνογνωσία στα θέματα ναυτιλίας και οφείλουμε να την επεκτείνουμε, όπου καθίσταται αυτό δυνατό». Συγχρόνως, επεσήμανε στον κ. Βαρβιτσιώτη ότι θα οργανώσει αποστολή αντιπροσωπείας των Κορεατικών Ναυπηγείων, εν όψει της Διεθνούς Έκθεσης «Ποσειδωνίων» τον Ιούνιο, για επιχειρηματική συνάντηση με ελληνικές εταιρείες που ασχολούνται στον κλάδο των εξοπλισμών πλοίων.

Τέλος, ο κ. Βαρβιτσιώτης, προσκάλεσε τον Νοτιοκορεάτη ομόλογό του, στη Διεθνή Ναυτιλιακή Έκθεση «Ποσειδώνια» τον Ιούνιο, με τον κ.Yoon Samg-jick να αποδέχεται την πρόσκληση.

Διαβάστε ακόμα