Update: Συνέχεια ενημέρωσης για το «Norman Atlantic» – Tαυτοποίηση σορού Έλληνα επιβάτη

norman_atlantic_floges_

Διάλεξε μέσα από χιλιάδες προϊόντα μόνο με ένα κλικ!

UPDATE

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Γεράσιμο Καζαντζίδη.

——————————————————————————————————————

UPDATE

Με επίσημο έγγραφό του που απέστειλε εκ νέου το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ρώμης (RCC ROMΑ) προς το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, γνωστοποιείται ότι λόγω λανθασμένης πιστοποίησης εκ μέρους των αρμόδιων Ιταλικών Αρχών, ο ΔΟΥΛΗΣ Γεώργιος δεν είναι θανών, αλλά συγκαταλέγεται στη λίστα επιβατών, για τους οποίους δεν υπάρχει καμία πληροφόρηση επί του παρόντος.

——————————————————————————————————————

UPDATE

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση του λιμενικού σώματος, επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Νικόλαο Παράσχη.

——————————————————————————————————————-

UPDATE

Από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, επιβεβαιώνεται ο εντοπισμός μίας (01) σορού γυναικός

Στοιχεία ταυτοποίησης της ανωτέρω σορού θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωσή μας.

Ο συνολικός αριθμός των θανόντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους έντεκα (11).

Επίσης ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση που απέστειλε πριν από λίγο η διαχειρίστρια εταιρεία του Ε/Γ – Ο/Γ Norman Atlantic προς το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, η λίστα επιβαινόντων του δρομολογίου Πάτρα – Ηγουμενίτσα – Ανκόνα στις 27/12/2014 περιλαμβάνει 474 άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, λειτουργούν σε 24ωρη βάση δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.

——————————————————————————————————————-

UPDATE

Επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού ενός άνδρα από την οποία προκύπτει ότι, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Κωνσταντίνο Κουφόπουλο. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας.

———————————————————————————————————————

UPDATE

Από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, επιβεβαιώνεται ότι ο μέχρι στιγμής αριθμός θανόντων από την επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” ανέρχεται στους δέκα (10). Περαιτέρω στοιχεία για τους ανωτέρω, δεν έχουν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Το Αρχηγείο του Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. είναι σε διαρκή επικοινωνία με το Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης για να επιταχυνθούν οι διαδικασίες διασταύρωσης των στοιχείων των διασωθέντων και της λίστας των επιβατών του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” που έχει δοθεί από την εταιρεία στο Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. για την οριστική διακρίβωση του αριθμού πιθανόν αγνοουμένων.

Παράλληλα, για τη συνεχή ενημέρωση των συγγενών των επιβαινόντων του Ε/Γ-Ο/Γ “Norman Atlantic” σχετικά με την εξέλιξη της επιχείρησης, τίθενται σε 24ωρη λειτουργία δύο επιπλέον Γραμμές Ενημέρωσης, με αριθμούς κλήσης 213 137 1042 και 213 137 1036.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζεται τόσο εντός του πλοίου, όσο και στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή.

Το Ε/Γ-Ο/Γ ”CRUISE EUROPA” ήδη καταφθάνει στο λιμένα Ηγουμενίτσας όπου και θα αποβιβάσει τους διασωθέντες.

———————————————————————————————————————–

UPDATE

Σύμφωνα με το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ρώμης, επιβεβαιώνεται ο εντοπισμός τεσσάρων (04) σορών από ιταλικό Ελικόπτερο, στη θαλάσσια περιοχή του συμβάντος.

Στο σημείο σπεύδει σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής για την περισυλλογή τους.

Στοιχεία ταυτοποίησης των σορών θα γνωστοποιηθούν με νεότερη ανακοίνωσή μας

————————————————————————————————————————-

UPDATE

Ελικόπτερο “Sikorsky” του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού παρέλαβε εννέα (09) Έλληνες επιβαίνοντες από το “NORMAN ATLANTIC”. Δύο εξ’ αυτών παρεδόθησαν σε ελικοφόρο πλοίο του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού, ενώ οι υπόλοιποι μεταφέρθηκαν ασφαλώς στην Κέρκυρα.

Όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους τριακόσιους είκοσι τέσσερις (324)

————————————————————————————————————————-
UPDATE

Ελικόπτερο Super Puma της ελληνικής Π.Α., τις πρώτες πρωϊνές ώρες παρέλαβε επτά (07) άτομα από το “NORMAN ATLANTIC” μεταξύ των οποίων τρεις (03) Έλληνες, τα οποία και μετέφερε ασφαλώς στο Lecce Ιταλίας. Στην επιχείρηση συνδράμει επιπλέον, ένα (01) ακόμη ελικόπτερο Super Puma της Ελληνικής Π.Α., ενώ, ταυτόχρονα, δόθηκε εντολή απογείωσης σε ελικόπτερο του ελληνικού Π.Ν., από Κέρκυρα, να προσεγγίσει την περιοχή του συμβάντος και να συνδράμει τις Ιταλικές Αρχές.

Στο σημείο μεταβαίνει επίσης, το ρυμουλκό “Ιόνιο Πέλαγος” από Πύλο, για συνδρομή στην επιχείρηση, ενώ όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται μέχρι στιγμής στους διακόσιους είκοσι ένα (221).

Παράλληλα, οι Ιταλικές Αρχές δήλωσαν ότι στο κινδυνεύον πλοίο, ήδη έχουν χορηγήσει είδη προστασίας και πρώτης ανάγκης (κουβέρτες, νερά κ.α). Επίσης, κλιμάκιο ιατρών επιβιβάστηκε προληπτικά στο πλοίο “Norman Atlantic” και μέχρι στιγμής δεν έχει δηλωθεί τραυματισμός επιβατών ή μελών του πληρώματος.

————————————————————————————————————————

UPADATE

Συνέχεια ενημέρωσης από την ευρεία επιχείρηση διάσωσης του
Ε/Γ-Ο/Γ Norman Atlantic

Όπως επιβεβαιώνεται από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA), το Ε/Γ- Ο/Γ πλοίο Spirit of Piraeus πριν από λίγο αποδεσμεύτηκε από την ευρεία επιχείρηση διάσωσης του Ε/Γ-Ο/Γ Norman Atlantic και μαζί με τους 49 διασωθέντες κατευθύνεται προς το λιμάνι Πρίντεζι της Ιταλίας.

Υπενθυμίζεται ότι στους εν λόγω διασωθέντες συμπεριλαμβάνονται 25 ΄Ελληνες, τα ονόματα των οποίων έχουν ήδη ανακοινωθεί και βρίσκονται αναρτημένα στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου-Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος.

Μέχρι στιγμής ο συνολικός αριθμός των διασωθέντων ανέρχεται στα 175 άτομα.

Η επιχείρηση συνεχίζεται κανονικά από τα εναέρια μέσα (ένα ελικόπτερο SUPER PUMA της Π.Α. Και 3 Ιταλικά ελικόπτερα), ενώ τα υπόλοιπα παραπλέοντα πλοία παραμένουν δεσμευμένα στην ευρεία επιχείρηση διάσωσης.

—————————————————————————————————————————-

UPDATE

Ανακοινώθηκαν από το υπουργείο ναυτιλίας τα στοιχεία του νεκρού.

Διαβάστε την ανακοίνωση που ακολουθεί:

«Επιβεβαιώθηκε από το αρμόδιο Κέντρο Έρευνας και Διάσωσης της Ιταλίας (RCC ROMA) η ανάσυρση νεκρού ανδρός από τη γλίστρα διάσωσης επιβατών του κινδυνεύοντος πλοίου “Norman Atlantic”.

Από την ταυτοποίηση των στοιχείων προέκυψε ότι, σύμφωνα με τη λίστα επιβατών που προώθησε η εταιρεία του πλοίου, πρόκειται για τον ελληνικής υπηκοότητας Δούλη Γεώργιο.

Από την ίδια γλίστρα, διεσώθη η γυναίκα η οποία είχε επίσης εγκλωβιστεί, με στοιχεία Δούλη Θεοδώρα και μεταφέρθηκε ασφαλώς με σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής στο Πρίντεζι της Ιταλίας».

——————————————————————————————————————————-

UPDATE

Επιβεβαιώθηκαν τα στοιχεία του νεκρού από το υπουργείο ναυτιλίας και είναι Έλληνας. Το όνομα του δεν ανακοινώθηκε δημόσια από το υπουργείο και προτιμήθηκε να ειδοποιηθεί πρώτα η οικογένεια του

——————————————————————————————————————————–

UPDATE

Ένας επιβεβαιωμένος νεκρός από το πλοίο «Norman Atlantic»! 156 έχουν διασωθεί

Σύμφωνα με ανακοίνωση του λιμενικού, υπάρχει ένας επιβεβαιωμένος νεκρός από το πλοίο «Norman Atlantic», ο οποίος εγκλωβίστηκε στην γλίστρα διάσωσης του πλοίου.

Τα στοιχεία του νεκρού δεν έχουν ταυτοποιηθεί

——————————————————————————————————————————-

Δηλώσεις από τον εκπρόσωπο τύπου του λιμενικούπριν από λίγο, στις οποίες -ανέφερε ότι έχουν διασωθεί μέχρι στιγμής 149 άτομα ενώ η επιχείρηση συντονίζεται από το κέντρο έρευνας και διάσωσης της Ρώμης.

Ένα σουπερ πούμα της Ελληνικής αεροπορίας συμμετέχει μέχρι στιγμής στην επιχείρηση ενώ δύο σικορσκι που έσπευσαν στο σημείο δεν κατάφεραν να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Στο σημείο βρίσκονται αρκετά πλοία στα οποία επιβιβάζονται οι επιβάτες.

Διαβάστε ακόμα