Συνεχίζονται οι διώξεις για την κλοπή καυσίμου ντίζελ από τις εγκαταστάσεις της Shell στη Σιγκαπούρη- Πάνω από 30 εκ. δολάρια η αξία του καυσίμου

Τρείς υπάλληλοι που εργάζονται στον τομέα των πετρελεύσεων κατηγορούνται από δικαστήριο της Σιγκαπούρης ότι έχουν παραλάβει κλεμμένο πετρέλαιο ντίζελ από τις εγκαταστάσεις της Shell στο Pulau Bukom, αξίας 30 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι αρχές απέδωσαν κατηγορίες στους Wong Wai Meng, Wong Kuin Wah και Boo Pu Wen αντίστοιχα βάσει του νόμου περί διαφθοράς, διακίνησης ναρκωτικών και άλλων σοβαρών εγκλημάτων για τους φερόμενους ρόλους τους μεταξύ 2014 και 2018 ενώ εργάζονταν για την Sentek Marine & Trading.

Και οι τρείς κατηγορήθηκαν επίσης για διαφθορά, με τον καθένα να αντιμετωπίζει 12 αδικήματα για φερόμενη αποδοχή πληρωμών από τον διευθύνοντα σύμβουλο της Sentek, Pai Keng Pheng, ύψους περίπου 250.000$ έως 300.000$ για να μείνουν εκτός Σιγκαπούρης ώστε να αποφευχθούν οι έρευνες της αστυνομίας για το συμβάν.

Είναι οι τελευταίοι μεταξύ πολλών που κατηγορούνται για συμμετοχή στη κλοπή της Shell Bukom.

Ο Juandi Pungot, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως ένας από τους εγκέφαλους πίσω από την επιχείρηση, καταδικάστηκε σε 29 χρόνια φυλάκιση τον Μάρτιο για την κλοπή πετρελαίου ντίζελ της Shell αξίας σχεδόν 89 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα