Σχέδια για το πρώτο νέο ναυπηγείο του Λονδίνου εδώ και εκατό χρόνια

Η Port of London Authority (PLA) συνεργάζεται με υπηρεσίες ακινήτων, και την Royal Docks Team (RDT) με σκοπό να παραδώσουν το πρώτο νέο ναυπηγείο στον Τάμεση εδώ και πάνω από έναν αιώνα, στο Albert Island στο Newham του Λονδίνου.

Η χρήση του Τάμεση έχει αυξηθεί ραγδαία τα τελευταία χρόνια, με την αύξηση των επιβατικών υπηρεσιών, τις φορτηγίδες και το εμπόριο. Το ναυπηγείο αποτελεί μέρος του προγράμματος της βιομηχανικής αναγέννησης των 25 εκταρίων στο Royal Docks.

Η ανάπτυξη του ναυπηγείου στο Λονδίνο συνάδει με τις ευρύτερες κυβερνητικές κινήσεις για την αναζωογόνηση της ναυπηγικής στο Ηνωμένο Βασίλειο. Μια ενημερωμένη Εθνική Στρατηγική Ναυπηγικής πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα φέτος. Αυτό αναμένεται να καλύψει ευρύτερα τα εμπορικά και άλλα πλοία, παράλληλα με την στρατηγικής για τα σκάφη του Βασιλικού Ναυτικού.

Ο διευθύνων σύμβουλος της PLA, Robin Mortimer, εξήγησε: «Ο Τάμεσης υπήρξε το κέντρο της αναγέννησης την τελευταία δεκαετία, με συνεχείς επενδύσεις σε νέα σκάφη και υπηρεσίες κάθε είδους. Αυτή η ευκαιρία που παρουσιάζεται με τα ναυπηγεία έχει μεγάλη σημασία, καθώς θα τοποθετήσει τις εργασίες επισκευής και συντήρησης στην καρδιά του πολυσύχναστου ποταμού.
Μόλις αναπτυχθεί, θα σημάνει ότι οι υπηρεσίες μπορούν να παρέχονται γρήγορα, εξοικονομώντας χρόνο από τους διαχειριστές, παίρνοντας κατευθείαν τα σκάφη στα ναυπηγεία του ποταμού και ελαχιστοποιώντας το χρόνο διακοπής λειτουργίας τους.

Η ανάπτυξη των ναυπηγείων στα 3,3 εκτάρια στο Albert Island έχει ήδη άδεια σχεδιασμού. Η PLA ζητά επί του παρόντος εκδηλώσεις ενδιαφέροντος από πιθανούς διαχειριστές της εγκατάστασης στο ανατολικό άκρο του Royal Docks.

Διαβάστε ακόμα