Σχέδιο προώθησης Ινδών ναυτικών σε ελληνικές και νορβηγικές εταιρείες

Σύμφωνα με το Maritime India, γίνεται μια εκτεταμένη προσπάθεια να προωθηθούν Ινδοί ναυτικοί σε ναυτικές χώρες τις Ευρώπης, όπως η Ελλάδα και η Νορβηγία.

Αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου Maritime India Vision 2030, το οποίο παρουσιάστηκε από τον πρωθυπουργό της Ινδίας την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της συνόδου κορυφής της Maritime India.

«Η ένωση αξιωματικών του εμπορικού ναυτικού της Ινδίας και η Maritime Union of India (MUI) έχουν προγραμματίσει roadshows σε ευρωπαϊκές χώρες, σε Ελλάδας και Νορβηγία για την προώθηση των Ινδών ναυτικών μεταξύ των τοπικών και ξένων πλοιοκτητών κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους», δήλωσε η κυβέρνηση.

Ο Amar Singh Thakur, ο Γενικός Γραμματέας του MUI αποκάλυψε ότι ένα προσχέδιο περιλαμβάνεται ήδη στο έγγραφο Maritime India Vision 2030 με σκοπό να αυξηθεί η επιλογή των Ινδών ναυτικών στον ναυτικό κόσμο και η Ινδία να προβάλλει τον εαυτό της ως δύναμη της θαλάσσιας οικονομίας.

«Τον 2021, και αφού η πανδημία COVID τεθεί υπό πλήρη έλεγχο στην Ευρώπη, σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με το αντίστοιχο Υπουργείο ναυτιλίας της Ινδίας, καθώς και με τον κορυφαίο ναυτιλιακό οργανισμό της Ινδίας MASSA. Μια τέτοια κίνηση θα προσελκύσει μεταξύ άλλων και την ινδική νεολαία  στο εμπορικό ναυτικό», αποκάλυψε ο Thakur.

Σε επόμενα βήματα οι πρεσβείες της Ινδίας στην Ελλάδα και τη Νορβηγία θα προωθήσουν Ινδούς ναυτικούς εντός ελληνικών και νορβηγικών ναυτιλιακών κυκλωμάτων ενισχύοντας τη βιομηχανία επάνδρωσης πληρωμάτων της Ινδίας.

«Δεσμευόμαστε να υποστηρίζουμε τέτοιες πρωτοβουλίες μάρκετινγκ που στόχο έχουν την προώθηση Ινδών ναυτικών σε ολόκληρο τον κόσμο», δήλωσε ο Bhasin, έχοντας δημιουργήσει ένα ταμείο θαλάσσιας ανάπτηξης από την κυβέρνηση για την χρηματοδότηση της ναυτιλίας και όλων των μελών της.

Διαβάστε ακόμα