Σύγκρουση ιαπωνικού υποβρυχίου με εμπορικό πλοίο

Το υποβρύχιο JMSDF Soryu, το πρώτο της ομώνυμης κλάσης συγκρούστηκε με ένα εμπορικό πλοίο κοντά στο ακρωτήρι Ashizuri στην περιοχή Kochi περίπου στις 10:38 π.μ. τοπική ώρα σήμερα 8 Φεβρουαρίου.

Το ατύχημα συνέβη καθώς το Soryu (S501) βρισκόταν σε φάση ανάδυσης στην επιφάνεια κατά την διάρκεια εκπαιδευτικού πλου. Η σύγκρουση δεν πρέπει να είναι μεγάλης έκτασης, ωστόσο σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο τρία μέλη του πληρώματος του Soryu τραυματίστηκαν, πλην όμως επρόκειτο για ήσσονος σημασίας τραυματισμούς χωρίς ανάγκη διακομιδής σε νοσοκομείο.

Στο δε εμπορικό πλοίο δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί αλλά ούτε και σοβαρές ζημιές. Πρόκειται για το Ocean Artemis με σημαία Χονγκ Κονγκ και εκτόπισμα 50.000 τόνων με φορτίο σιδηρομεταλλεύματα 90.000 τόνων και πλήρωμα 21 ναυτικών κινεζικής υπηκοότητας. Είχε αποπλεύσει από λιμάνι της Κίνας με προορισμό την Οκαγιάμα της Ιαπωνίας.

Το υποβρύχιο υπέστη κάποιες ζημιές, αλλά ήταν σε θέση να πλεύσει χωρίς συνδρομή ρυμουλκού στο ναύσταθμό Κούρε όπου υπάγεται οργανικά. Οι ζημιές εντοπίζονται στο συγκρότημα ιστών και περισκοπίου.

Η Υπηρεσία Ναυτικής Ασφάλειας  του ιαπωνικού υπουργείου Μεταφορών έχει ήδη αναθέσει σε τρεις εμπειρογνώμονες την διεξαγωγή έρευνας για τον προσδιορισμό των αιτιών του ατυχήματος.

Πηγή: ptisidiastima.com

 

Διαβάστε ακόμα