Συναγερμός από γαστρεντερίτιδα στο κρουαζιερόπλοιο Queen Victoria με χιλιάδες επιβάτες

Συναγερμός σήμανε σε κρουαζιερόπλοιο της Cunard Cruise Line όταν δεκάδες επιβάτες προσβλήθηκαν από γαστρεντερίτιδα. Τουλάχιστον 154 άνθρωποι εμφάνισαν συμπτώματα όπως διάρροια και εμετό, σύμφωνα με τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ. Περίπου 25 μέλη του πληρώματος και 129 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Queen Victoria έχουν αναφερθεί ότι ήταν άρρωστοι κατά τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η κύρια αιτία αυτής της αιφνίδιας εκδήλωσης της γαστρεντερικής νόσου είναι μέχρις τιγμής άγνωστη. Το πλοίο κατέφτασε στη Χονολουλού στις 12 Φεβρουαρίου.

Το Queen Victoria έχει σχεδόν 967 μέλη πληρώματος και περίπου 1.824 επιβάτες. Η εταιρεία ανέφερε ότι θα αυξήσει τις διαδικασίες καθαρισμού και απολύμανσης σύμφωνα με το πρωτόκολλο πρόληψης επιδημιών και το σχέδιο αντιμετώπισης, απομονώνοντας τους άρρωστους επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος και ενημερώνοντας τους για το την διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο πλοίο.

Η Cunard Cruise Line επιβεβαίωσε σε δήλωσή της στο ABC News ότι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος του Queen Victoria αρρώστησαν απροσδόκητα.

Η κρουαζιέρα ξεκίνησε από τη Φλόριντα στις 22 Ιανουαρίου και έφτασε στο Σαν Φρανσίσκο στις 7 Φεβρουαρίου. Ενεργοποίησαν τα ενισχυμένα πρωτόκολλα υγείας και ασφάλειας για τη διατήρηση της ευημερίας των επισκεπτών και των μελών του πληρώματος στο πλοίο και τα μέτρα ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικά, ανέφερε η εταιρεία σε δήλωση.

Διαβάστε ακόμα