Συνεκπαίδευση Μονάδων Πολεμικού Ναυτικού Ελλάδας και ΗΑΕ

Στο λιμάνι του Πειραιά έδεσε την Τρίτη η κορβέτα «Baynunah» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων. Το συμμαχικό πλοίο συμμετείχε σε συνεκπαίδευση με ελληνικές δυνάμεις.

Συνεκπαίδευση μεταξύ μονάδων του Πολεμικού Ναυτικού της Ελλάδας και των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων διεξήχθη κατά την επιστροφή των πολεμικών πλοίων από την άσκηση ΜΕΔΟΥΣΑ-10, από τις 6-8 Δεκεμβρίου.

Εκτελέστηκαν γυμνάσια επικοινωνιών, αντιαεροπορικού πολέμου (ADEXES), ταχείας καταρρίχησης (FAST ROPE) Ομάδας Ανορθόδοξου Πολέμου από ελικόπτερο και άλλα αντικείμενα ναυτικού πολέμου.

Η συνεκπαίδευση, στην οποία συμμετείχαν η κορβέτα «Baynunah» των ΗΑΕ που κατέπλευσε στο λιμάνι του Πειραιά, οι φρεγάτες «ΛΗΜΝΟΣ» και «ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ» και αριθμός αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, συνέβαλε στην προαγωγή του επιπέδου της επιχειρησιακής ετοιμότητας, μαχητικής ικανότητας και συνεργασίας των συμμετεχόντων και επιβεβαίωσε εκ νέου τόσο τις άριστες σχέσεις μεταξύ των Ενόπλων Δυνάμεων των 2 χωρών, όσο και την διαρκή εμβάθυνσή τους, αναφέρει σχετική ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Η κατηγορία Baynunah είναι κορβέτες που ναυπηγήθηκαν για το Ναυτικό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Η κορβέτα έχει πλήρωμα 37 βαθμοφόρους και ναύτες.

Το αρχικό σκάφος πήρε το όνομά του από την περιοχή Baynunah στο Αμπού Ντάμπι.

Έξι πλοία ναυπηγήθηκαν για αυτήν την κλάση με συνολικό κόστος 820 εκατομμυρίων δολαρίων ΗΠΑ.

Δείτε το βίντεο

Διαβάστε ακόμα