Τελευταία νέα σχετικά με το X-PRESS PEARL: Αισιοδοξία ότι το πλοίο δεν θα βυθιστεί

Στις τελευταίες αναφορές όλων των εμπλεκομένων μερών εκφράζεται η ελπίδα να αποφευχθεί η καταστροφή.

Η πυρκαγιά αργά, αλλά σταθερά τίθεται υπό έλεγχο και υποχωρεί, αφήνοντας πίσω της την τρομακτική εικόνα, αλλά όλοι ελπίζουν ότι το πλοίο δεν θα διαλυθεί ή θα βυθιστεί.

Ο κύριος στόχος των ομάδων κατάσβεσης και διάσωσης, αλλά και της διαχειρίστριας εταιρείας, είναι να σώσουν το πλοίο από το ναυάγιο και να αποφευχθεί μια «οικολογική καταστροφή». Πλοίο ελπίζουν ότι δεν θα συμβεί.

Η διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου X-Press X-PRESS PEARL αναφέρει ότι οι ενέργειες που έχουν γίνει για την κατάσβεση της πυρκαγιάς έχουν καταφέρει να μειώσουν την έκταση της φωτιάς, μένοντας μόνο μικρές εστίες στο πίσω μέρος του πλοίου.

Τα πυροσβεστικά σκάφη θα συνεχίσουν να ρίχνουν νερό στο πλοίο με την υποστήριξη του Ναυτικού της Σρι Λάνκα και της Ινδικής ακτοφυλακής, που παραμένουν στο σημείο.

Οι διασώστες κοιτάζουν επίσης τη δυνατότητα επιβίβασης στο πλοίο με σκοπό να συνδέσουν κάποιο σύραν ρυμούλκησης ώστε να μπορέσουν να ρυμουλκήσουνε και να μετακινήσουν το πλοίο.

Μέχρι τις 1100 τοπική ηωρα στις 30 Μαΐου 2021, οι ομάδες διάσωσης που επιχειρούν στο σημείο επιβεβαίωσαν ότι το κύτος του πλοίου παραμένει ανέπαφο οτι δεν έχει υπάρξει κάποια διαρροή πετρελαίου στη θάλασσα.

Διαβάστε ακόμα