Τάνκερ έσωσε δυο άτομα τα οποία επέπλεαν σε μια ξύλινη σανίδα

Στη διάσωση δύο ατόμων που προσκολλήθηκαν σε μια ξύλινη σανίδα μετά τη βύθιση του σκάφους τους, βοήθησε Tanker που περνούσε απο το στενό στενό Torres στα ανοικτά των ακτών της Αυστραλίας

Η Αυστραλιανή Αρχή  Ασφάλειας Θαλάσσης αναφέρει ότι  πιλότος στο ΜΤ Godam με τη σημαία των Νήσων Μάρσαλ επικοινώνησε με το Townsville Vessel Traffic Services (VTS) στις 7:15 π.μ. στις 3 Δεκεμβρίου για να αναφέρει την παρατήρηση δύο ατόμων σε μια σανίδα  στο νερό.

Το συμβάν έλαβε χώρα 10 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά του Sue Islet, Warraber Reef με δύσκολες καιρικές συνθήκες και δυνατούς ανέμους  περίπου 30 κόμβων.

Το Townsville VTS επικοινώνησε αμέσως με την Αυστραλιανή Αρχή Ασφάλειας της Ναυσιπλοΐας (AMSA), η οποία διέθεσε το τζετ αναζήτησης και διάσωσης Challenger και το  ελικόπτερο διάσωσης της κυβέρνησης του Queensland στην περιοχή.

«Και τα δύο αεροσκάφη έφτασαν στην περιοχή περίπου στις 9 π.μ., όπου το πλήρωμα του πλοίου κατάφερε επιτυχώς να πάρει ένα άτομο από το νερό. Το δεύτερο άτομο διασώθηκε με το ελικόπτερο διάσωσης », δήλωσε ο AMSA.

Το πρακτορείο αναφέρει ότι τα δύο άτομα έπεσαν στο νερό στις 4 μ.μ. της προηγούμενης μέρα αφού το σκάφος τους βυθίστηκε για άγνωστους λόγους.

Διαβάστε ακόμα