Τελετή υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού χορηγίας από τον όμιλο Ο.Τ.Ε. προς το Λιμενικό Σώμα

ote_limeniko_Τελετή υπογραφής ιδιωτικού συμφωνητικού για την αποδοχή χορηγίας από τον όμιλο ΟΤΕ προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή πραγματοποιήθηκε σήμερα στο κτίριο του Αρχηγείου του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., παρουσία του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Θοδωρή Δρίτσα, του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου κ. Ιωάννη Θεοτοκά, του Γενικού Γραμματέα Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων κ. Χρήστου Λαμπρίδη και του Αρχηγού Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναυάρχου Λ.Σ. Ράπτη Σταμάτιου. Τον όμιλο ΟΤΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός του κ. Μιχάλης Τσαμάζ καθώς και διευθυντικά στελέχη του ομίλου.

Η εν λόγω χορηγία περιλαμβάνει εργασίες συντήρησης περιπολικών σκαφών του Λ.Σ. – ΕΛ. ΑΚΤ., καθώς και προμήθεια ειδών και υλικών διάσωσης τα οποία χρησιμοποιούνται από τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος, στις καθημερινές επιχειρήσεις έρευνας διάσωσης στο Ανατολικό Αιγαίο.

Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, χαιρέτησε την τελετή με τα παρακάτω λόγια:
«Mε πολλή χαρά καλωσορίζουμε, κ. Πρόεδρε, την διοίκηση του Ο.Τ.Ε ενός Οργανισμού με μεγάλη προσφορά στην αναπτυξιακή πορεία της χώρας, προσφορά κοινωνική, πρόσφορα δημιουργική πολλών δεκαετιών.
Χαιρόμαστε για την σημερινή ημέρα που αποτυπώνει και επισημοποιεί μια πρωτοβουλία με υψηλό συμβολισμό αλλά και ουσιαστική ευεργετική επίπτωση. Η απόφασή σας, στο πλαίσιο της εταιρικής ευθύνης σας, να αναλάβετε το ρόλο του αρωγού στην προσπάθεια του Λιμενικού Σώματος, θεωρώ ότι είναι εξαιρετικά εύστοχη και την υποδεχόμαστε με πολύ θετικό πνεύμα. Το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, με την αρωγή και συστηματική προσπάθεια του Υπουργείου, καταβάλλει συστηματική προσπάθεια ώστε πλωτά και εναέρια μέσα του Λιμενικού Σώματος να είναι σε ετοιμότητα και αυτό γίνεται μέσα σε δύσκολες συνθήκες, αν και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες.
Σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες, παρ’ όλα αυτά, μπορούμε και κρατάμε σε υψηλό επίπεδο το δυναμικό του Λιμενικού Σώματος, ενώ ταυτόχρονα επιδιώκουμε να ενεργοποιούμε προγράμματα για περαιτέρω ενίσχυση του Σώματος ιδιαίτερα με πλωτά μέσα.

Σε αυτό το πλαίσιο η αρωγή είναι αποδεκτή, επιθυμητή όχι μόνο γιατί ενισχύει αυτή την προσπάθεια αλλά διότι εμπεριέχει ένα υψηλό συμβολισμό η πρωτοβουλία σας. Το μνημόνιο συνεργασίας του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής με τον Ο.Τ.Ε. αποτυπώνει την αναγνώριση της τεράστιας προσφοράς των στελεχών του Λιμενικού Σώματος.

Αισθάνομαι μεγάλη τιμή που όλη αυτή την περίοδο έχω την ευθύνη του πολιτικού προϊσταμένου του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και κατά συνέπεια του πολιτικού προϊσταμένου του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής. Είμαι περήφανος για αυτό το Σώμα και με αυτό τον τρόπο σήμερα, με το μνημόνιο της συνεργασίας, νομίζω ότι το κύριο μήνυμα είναι αυτό. Η αναγνώριση της πολύ σημαντικής προσφοράς του Λιμενικού Σώματος και των στελεχών του, προσφοράς στον τομέα της επιτήρησης των θαλασσίων συνόρων της χώρας και ταυτόχρονα η μεγαλειώδης και πλέον τόσο στον εθνικό χώρο όσο και στον διεθνή χώρο αναγνωρισμένη, υψηλής ευθύνης ανθρωπιστική, κοινωνική προσφορά των στελεχών του Σώματος, στο πλαίσιο της επιτυχούς προσπάθειας διάσωσης δεκάδων χιλιάδων ανθρώπινων ζωών στη θάλασσα. Πάνω από 130.000 άνθρωποι διασώθηκαν από το Λιμενικό Σώμα, μικρά παιδιά, γυναίκες, έγκυοι, υπερήλικες, άνθρωποι ασθενείς διεσώθησαν σε πολύ αντίξοες συνθήκες χωρίς καμία απώλεια κατά τη διαδικασία της διάσωσης ανθρώπων που κινδύνευαν στην θάλασσα. Αυτή λοιπόν η μεγαλειώδης προσφορά του Λιμενικού Σώματος θεωρώ ότι αποτυπώνεται μέσω αυτής της πρωτοβουλίας με τον καλύτερο τρόπο. Και την ίδια στιγμή, θα μου επιτρέψετε να πω, ότι αυτό το μνημόνιο συνεργασίας αποτυπώνει και ενσωματώνει και την υψηλή προσφορά του ΟΤΕ στη χώρα, στην πατρίδα, στην ελληνική κοινωνία και αποτελεί αυτή η επιλογή σας ένα δείγμα της προσωπικής σας αλλά και της συλλογικής σας ευαισθησίας και συμπεριλαμβάνω όλα τα μέλη του Δ.Σ, τους εργαζομένους, όλο αυτό το ανθρώπινο δυναμικό που δίνει ζωή στο τεράστιο έργο του Ο.Τ.Ε. Πιστεύω, λοιπόν, ότι το μνημόνιο συνεργασίας όχι μόνο τιμά το Σώμα, αλλά τιμά και τον Ο.Τ.Ε. και αυτά τα δύο πολύτιμης σημασίας δεδομένα καταγράφονται σε ένα κείμενο το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα δώσει πολύ πρακτικές και ευεργετικές βοήθειες στην προσπάθεια που κάνει το Σώμα. Αποδεχόμαστε λοιπόν την προσφορά σας, αρμόδιος είναι ο κ. Αρχηγός να την αποδεχτεί, αλλά από την πλευρά του Υπουργείου την επικυρώνω και εγώ αυτήν τη θετική στάση και ευχαριστούμε τον Ο.Τ.Ε. για αυτήν την τόσο σημαντική, την τόσο πολυσήμαντη πρωτοβουλία.
Ο Αρχηγός του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον όμιλο ΟΤΕ για τη ευγενική του προσφορά προς το Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ., δηλώνοντας τα εξής:

«κ. Υπουργέ, κ. Γενικέ Γραμματέα,
κ. Πρόεδρε του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος,
Αγαπητοί Συνάδελφοι, κυρίες και κύριοι
Επιθυμώ να εκφράσω τις ευχαριστίες μου καθώς και του προσωπικού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος για την προσφορά του να συνεισφέρει και πάλι στην κάλυψη των εξόδων συντήρησης και επισκευής των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και στην απόκτηση ειδικού διασωστικού εξοπλισμού, γεγονός που θα συμβάλλει καθοριστικά μεταξύ άλλων στην έρευνα και διάσωση στη θάλασσα και στην προστασία των θαλασσίων συνόρων της Χώρας μας.
Ο εκσυγχρονισμός, η ανανέωση, η συντήρηση και ο εξοπλισμός των επιχειρησιακών μέσων του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής καθώς και η διατήρησή τους σε διαρκή ετοιμότητα αποτελούν σταθερό στόχο και βασική προτεραιότητα μας.

Ως εκ τούτου η σημαντική αυτή προσφορά του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή αποτελεί και μια επιπλέον πράξη αρωγής προς την ελληνική κοινωνία, καθόσον η δυσχερής δημοσιονομική κατάσταση της χώρας μας, έχει επηρεάσει σημαντικά όλους τους δημόσιους φορείς και ανάμεσα σ’ αυτούς και το Λιμενικό Σώμα.

Θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω όμως ότι η δύσκολη αυτή κατάσταση που προανέφερα, ουδόλως επηρεάζει την προσπάθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος τα οποία εκτελούν απερίσπαστα και με επαγγελματισμό, κάτω από ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες, το κοινωνικό έργο που τους έχει αναθέσει η πολιτεία.
Από ευγενικές χειρονομίες προσφοράς όπως η σημερινή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος που συνιστούν συνάμα και έμπρακτη αναγνώριση των υπηρεσιών που καθημερινά, προσφέρουν τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής προς όφελος του κοινωνικού συνόλου, αντλούμε περισσότερη δύναμη και δεσμευόμαστε ώστε να συνεχίσουμε αδιάλειπτα την αποστολή για την οποία έχουμε ταχθεί.
Επίσης οφείλω να σημειώσω ότι και η περσινή αξιόλογη συνδρομή σας προς το Λιμενικό Σώμα – Ελληνική Ακτοφυλακή συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια που καταβάλλεται ώστε να διατηρηθούν τα πλωτά επιχειρησιακά μέσα του Σώματος αξιόπλοα και αποτελεσματικά.
Κλείνοντας, θα ήθελα να επισημάνω ότι η συνεισφορά και η αλληλεγγύη που αποτελούν υπεύθυνη στάση και παράδειγμα προς μίμηση αποκτούν τη δεδομένη αυτή χρονική στιγμή ιδιαίτερη σημασία, λαμβανομένου υπόψη όπως προαναφέρθηκε της ιστορικά δύσκολης συγκυρίας που διατρέχει η χώρα μας.

Σας ευχαριστώ θερμά.»

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΤΕ, κ. Μιχάλης Τσαμάζ, δήλωσε «Το Λιμενικό Σώμα επιτελεί τεράστιο έργο. Περιφρουρεί τα θαλάσσια σύνορά μας, προστατεύει τα λιμάνια και τις θάλασσές μας και σώζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, συχνά υπό αντίξοες συνθήκες. Εν μέσω ανθρωπιστικής κρίσης, σήμερα περισσότερο από ποτέ, είναι καθήκον για τον Όμιλο ΟΤΕ να συμβάλλει σε αυτό το έργο. Στεκόμαστε με υπερηφάνεια δίπλα στους ανθρώπους του Λιμενικού Σώματος, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη μας για όσα προσφέρουν στη χώρα».

Διαβάστε ακόμα