Βίντεο: Τέσσερις τραυματίες και ένας αγνοούμενος από πυρκαγιά σε πλοίο κοντέινερ της Ινδονησίας

Την Τετάρτη, το ινδονησιάνικο πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων Sinar Ambon έπιασε φωτιά κοντά στο Banjarmasin, στις εκβολές του ποταμού Barito του Βόρνεο.

Η φωτιά ξεκίνησε περίπου στις 12:15 και κατασβήστηκε 2 ώρες μετά από ρυμουλκό που έσπευσε στο σημείο. Τέσσερα από τα 18 μέλη του πληρώματος υπέστησαν εγκαύματα από τη φωτιά και μεταφέρθηκαν σε κοντινό νοσοκομείο στο Μπαντζαρμασίν.

Ένα μέλος του πληρώματος πήδηξε από το πλοίο για να γλιτώσει από τη φωτιά και δεν βρέθηκε. Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης συνεχίζουν να αναζητούν τον αγνοούμενο ναυτικό.

Το πλοίο Sinar Ambon πήγε στον τερματικό σταθμό εμπορευματοκιβωτίων Banjarmasin (TPKB) για περαιτέρω έρευνα και επισκευές. Με βάση την αρχική εξέταση, οι ερευνητές υποπτεύονται ότι για τη φωτιά ευθύνεται βραχυκύκλωμα σε καλώδιο ρεύματος στο μηχανοστάσιο.

Το Sinar Ambon είναι πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων χτισμένο το 2006 με χωρητικότητα περίπου 300 TEU. Η τελευταία της επιθεώρηση PSC καταγράφηκε το 2011, υποδεικνύοντας ότι έχει έχει παραμείνει στο εσωτερικό εμπόριο για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διαχειρίστρια εταιρεία έχει έδρα την Σιγκαπούρη.

Διαβάστε ακόμα