Θαλάσσια ρύπανση στο Βόλο και συλλήψεις

Ενημερώθηκε, πρωινές ώρες χθες, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου για την ύπαρξη θαλάσσιας ρύπανσης πέριξ και εντός των λιμενικών ιδιωτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή Αγριάς Βόλου.

Άμεσα στο σημείο μετέβη περιπολικό σκάφος της οικείας Λιμενικής Αρχής, όπου διαπιστώθηκε μακροσκοπικά αλλοίωση του χρώματος της θάλασσας από φιλμ αβαρούς σκόνης, μαύρου χρώματος, χωρίς οσμή, σε απροσδιόριστη ποσότητα, έκτασης 300μέτρων πλάτους επί 300 μέτρων μήκους, επικαθήμενη στην επιφάνεια της θάλασσας σε μεγάλες στιβάδες.

Στην εν λόγω περιοχή είχε προηγηθεί εκφόρτωση πετ κοκ (pet coke) από Φ/Γ πλοίο, το οποίο ήταν παραβεβλημένο στην εσωτερική πλευρά της ανατολικής προβλήτας της ιδιωτικής εγκατάστασης και κατά την οποία διέφυγε υλικό, εξαιρετικά αβαρές, το οποίο, λόγω ξηρότητας, διασκορπίστηκε στην επιφάνεια της θάλασσας και στον χερσαίο χώρο της προβλήτας.

Από τον υπεύθυνο καταπολέμησης ρύπανσης της εγκατάστασης δόθηκε εντολή στο Ρ/Κ “ΧΡΗΣΤΟΣ VII” Ν.Π. 10892 και στη λάντζα “ΙΩΑΝΝΑ” Ν. Βόλου 733 για συνεχείς διελεύσεις στη γύρω θαλάσσια περιοχή για διάσπαση των στιβάδων, ενώ έγινε περιορισμός μέρους της επιπλέουσας ουσίας μεταξύ προβλητών με ανάπτυξη πλωτού φράγματος.

Από το Λιμεναρχείο Βόλου που διενεργεί την προανάκριση συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος του πλοίου, ο ναύτης – χειριστής γερανού και ο Διευθυντής των εγκαταστάσεων, ενώ κινήθηκε η διαδικασία επιβολής διοικητικών κυρώσεων και απαγόρευσης απόπλου του πλοίου.

Διαβάστε ακόμα