Θεσσαλονίκη: Διαρροή στη θάλασσα από δεξαμενόπλοιο – Δύο συλλήψεις

Αναφορικά με τη θαλάσσια ρύπανση που εντοπίστηκε πρώτες πρωινές ώρες χθες,κατά μήκος του κρηπιδώματος 27 του λιμένα Θεσσαλονίκης, γνωρίζεται ότι στελέχη της οικείας Λιμενικής Αρχής διενήργησαν έκτακτη επιθεώρηση σε δεξαμενόπλοιο, όπου διαπίστωσαν διαρροή ελαίου στη θάλασσα από διάφορα σημεία επί του πλοίου, ενώ ελήφθη δείγμα ελαίου προκειμένου να αποσταλεί στο Γενικό Χημείο του Κράτους προς ταυτοποίηση. Στη συνέχεια, κατόπιν νεότερου έλεγχου από περιπολικό σκάφος Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. κι αφού είχε τοποθετηθεί πλωτό φράγμα, διαπιστώθηκε η διακοπή της διαρροής.

Κατόπιν επιθεώρησης που πραγματοποιήθηκε, πρώτες πρωινές ώρες χθες, στο ανωτέρω πλοίο, από εξουσιοδοτημένο επιθεωρητή PSC/PARIS MOU, επιβλήθηκε το μέτρο κράτησης (DETENTION) λόγω διαπίστωσης σοβαρών ελλείψεων.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Θεσσαλονίκης πρόκειται να επιβληθούν οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις, ενώ συνελήφθησαν ο Πλοίαρχος και ο Ύπαρχος του εν λόγω πλοίου για παράβαση του άρθρου 3 σε συνδυασμό με το άρθρο 13 του Π.Δ. 55/1998 (ΦΕΚ 58Α/1998).

Διαβάστε ακόμα