Το Ever Given κατευθύνεται επιτέλους στο λιμάνι του Ρότερνταμ μετά από 112 ημέρες!

Το γνωστό πλέον πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων MV EVER GIVEN κατευθύνεται επιτέλους προς τον αρχικό του προορισμό στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, αφού πέρασε 112 ημέρες υπό κράτηση στην Αίγυπτο, μετά το συμβάν της προσάραξης που είχε σαν αποτέλεσμα το μπλοκάρισμα της διώρυγας του Σουέζ στις 23 Μαρτίου για έξι ημέρες.

Το πλοίο αναχώρησε από το Port Said της Αιγύπτου, όπου μετά την απελευθέρωση του ήταν αγκυροβολημένο για να επιθεωρηθεί το κύτος του από δύτες.

Σύμφωνα με αναφορές, κανένα από τα 18.300 εμπορευματοκιβώτια του φορτίου αξίας 780 εκατομμυρίων δολαρίων που μεταφέρει το MV EVER GIVEN, και ανήκουν σε διάφορες εταιρείες όπως η Ikea, η Lenovo αλλά και πολλές άλλες μικρότερες, όπως ο κατασκευαστής ποδηλάτων στο Ηνωμένο Βασίλειο Pearson 1860, δεν ήταν μέρος της συμφωνίας αποζημίωσης. Όλο το φορτίο που μεταφέρει το πλοίο πρόκειται να παραδοθεί στον αρχικό του προορισμό στο λιμάνι του Ρότερνταμ.

Το πλήρωμα των 25 ατόμων από την Ινδία, το επαναπατρίστηκε ενώ όλο αυτό τον καιρό ήταν σε συχνή επαφή με τος οικογένειες τους, με κάποια μέλη κιόλας να καταφέρνουν να επαναπατριστούν νωρίτερα λόγω ιατρικών παθήσεων.

Η πλοιοκτήτρια εταιρεία Shoei Kisen Kaisha Ltd επαίνεσε επίσης τον καπετάνιο και το πλήρωμα για τις ειλικρινείς προσπάθειές τους βάτε να επαναπλεύσει το πλοίο και να το διατηρήσουν σε καλή κατάσταση ενώ ήταν υπό μ κράτηση. Ο νέος καπετάνιος μαζί με το πλήρωμα, όλα Ινδικής καταγωγής, μπήκαν στο πλοίο πριν αναχωρήσει από το αγκυροβόλιο στη μεγάλη λίμνη.

Αρκετά πρακτορεία ειδήσεων, όπως το CNN Business, επικαλούμενο τις δηλώσεις εμπειρογνωμόνων, ανέφεραν ότι το πλοίο EVER GIVEN, αναμένεται να φτάσει στο Ρότερνταμ μετά από δύο εβδομάδες, περισσότερο από τη συνηθισμένη διάρκεια αυτού του ταξιδιού, λόγω των ζημιών που προκλήθηκαν από την προσάραξη.

Διαβάστε ακόμα