Το ιστορικό SS Delphine του 1921 στη Μαρίνα Ζέας [βίντεο]

Ένα πολύ ιστορικό σκαρί αφίχθη χθες στη Μαρίνα Ζέας προερχόμενο απο κρουαζιέρα στα νησιά του Αιγαίου.Πιο συγκεκριμένα η θαλαμηγός SS Delphine κατασκευής 1921 έφθασε λίγο μετά τις 12 στη Πειραιώτικη Μαρίνα.

Κατασκευάστηκε το 1921 στα ναυπηγεία Great Lakes Engineering Works της πολιτείας του Michigan στις ΗΠΑ ως θαλαμηγός του Horace Dodge,ενός εκ των ιδρυτών της γνωστής Αμερικανικής εταιρείας αυτοκινήτων.Έχει μήκος 78,6 μέτρα πλάτος 10,8 και βύθισμα 4,6.Η μεγάλη ιδιαιτερότητα και συνάμα μοναδικότητα του ειναι πως κινείται με ατμό.Μπορεί να φιλοξενήσει 26 άτομα στους πολυτελείς του χώρους.

Η άφιξη της στη Μαρίνα Ζέας μέσα απο το φακό του pireaspiraeus.com

Θαλαμηγός με ιστορία 97 ετών.

Το πλοίο το 1926 βυθίστηκε στη Νέα Υορκη αλλα ανελκύθη ενω το 1940 μετά απο ατύχημα στα Great Lakes ,πέρασε στον έλεγχο του Αμερικανικού Ναυτικού ως USS Dauntless (PG-61) λόγω του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου,επιστρέφοντας στην ιδιοκτησία της οικογένειας Dodge μέχρι και το 1967 ξανά ως SS Delphine,οπότε και πωλήθηκε αλλάζοντας το όνομα του σε SS Dauntless ,όνομα το οποίο διατήρησε μεχρι το 1997,οποτε και επανήλθε το αρχικό του όνομαπάλι,με τους καινούριους ιδιοκτήτες του να ξοδεύουν 60 εκατομμύρια δολλάρια ώστενα το επαναφέρουν στην αρχική του διακόσμηση. Απο το 2015 ανήκει στους τωρινούς του ιδιοκτήτες .

Διαβάστε ακόμα