Το Ναύπλιο υποδέχεται το 3ο Mediterranean YachtS how από τις 7-10 Μαΐου

mediteranean_yacht_show_Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά το Ναύπλιο υποδέχεται την ετήσια έκθεση Mediterranean Yacht Show, που διοργανώνεται από τον Ελληνικό Σύνδεσμο Θαλάσσιου Τουρισμού με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπλιέων και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.

Από τις 7 έως τις 10 Μαΐου το Ναύπλιο έρχεται στο προσκήνιο συγκεντρώνοντας τα βλέμματα παγκοσμίως. Στο πλαίσιο του 3ου Mediterranean Yacht Show το λιμάνι της πρώτης πρωτεύουσας της Ελλάδας θα γεμίσει από πολυτελή επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, ενώ η πόλη θα αποτελέσει πόλο έλξης για σημαντικούς εκπροσώπους και παράγοντες του yachting διεθνώς.

Το πλήθος των συμμετοχών, οι οποίες φέτος είναι περισσότερες από κάθε άλλη χρονιά, αλλά και το ενδιαφέρον του ξένου Τύπου και των brokers που εξακολουθεί να είναι υψηλό επισφραγίζουν την επιτυχία της έκθεσης, επισημαίνοντας παράλληλα τη σημασία της για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού σε διεθνές επίπεδο.

Η τεράστια ακτογραμμή, η φυσική ομορφιά, η ιστορία και ο πολιτισμός καθιστούν την Ελλάδα αγαπημένο τουριστικό προορισμό, κάτι που γίνεται εμφανές και από τη συνεχή αύξηση του Τουρισμού ακόμα και σε περίοδο κρίσης. Ο θαλάσσιος τουρισμός και πιο συγκεκριμένα το yachting και το κοινό στο οποίο αυτό απευθύνεται αναδεικνύονται ως οι τομείς στους οποίους οφείλουμε ως χώρα να επενδύσουμε για τη στήριξη της Ελληνικής Οικονομίας.

Ο Ελληνικός Σύνδεσμος Θαλάσσιου Τουρισμού συνεχίζει να στηρίζει έμπρακτα το ελληνικό yachting και να αναδεικνύει τη σημασία του για την ανάπτυξη της χώρας και ιδιαίτερα της περιφέρειας, σε μια κρίσιμη για την Ελλάδα περίοδο.

«Πιστεύουμε ότι το 3ο Mediterranean Yacht Show στο λιμάνι του Ναυπλίου έρχεται να εδραιώσει την έκθεση, ως μια εκδήλωση με διεθνή προσανατολισμό για τους επαγγελματίες της μίσθωσης σκαφών στην Ελλάδα. Η συγκεκριμένη διοργάνωση αποτελεί μια ακόμη ευκαιρία συνάντησης κορυφαίων στελεχών από την ευρύτερη ναυτιλιακή κοινότητα, αλλά ενισχύει ουσιαστικά και τον Δήμο μας με τη προβολή του στο εξωτερικό. Το λιμάνι του Ναυπλίου άλλωστε αποτελεί τον πιο φιλόξενο και πλησιέστερο στην πρωτεύουσα προορισμό. Τα οφέλη μιας τέτοιας προβολής είναι ιδιαίτερα σημαντικά και για το Ναύπλιο και τους επαγγελματίες τουρισμού, καθώςοι επισκέπτες του yachting, είναι επισκέπτες υψηλού εισοδηματικού επιπέδου», δήλωσε ο δήμαρχος Ναυπλιέων, κύριος Δημήτρης Κωστούρος .

«Ο Τουρισμός παραμένει σημαντικός πυλώνας της Ελληνικής Οικονομίας, με τους επαγγελματίες του θαλάσσιου τουρισμού, πόσο μάλλον του yachting, να δείχνουν τον δρόμο για την ανάπτυξη. Χιλιάδες θέσεις εργασίας δημιουργούνται κάθε χρόνο σε έναν κλάδο της οικονομίας που αφενός προσελκύει την ελίτ των διεθνών επισκεπτών στην Ελλάδα, αφετέρου συμβάλλει ουσιαστικά στη θετική προβολή της χώρας στο εξωτερικό. Η αρχή έχει γίνει, το μέλλον προμηνύεται ευοίωνο και εμείς θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τον συγκεκριμένο θεσμό για την προσέλκυση ολοένα και περισσότερων επισκεπτών του ανάλογου βεληνεκούς», δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Συνδέσμου Θαλάσσιου Τουρισμού, κύριος Ιωάννης Κουρούνης.

Διαβάστε ακόμα