Το ναυτικό των ΗΠΑ κατάσχεσε ναρκωτικά αξίας 100,000,000 δολαρίων στον κόλπο του ΟΜΑΝ!

Την περασμένη εβδομάδα, οι δυνάμεις των ΗΠΑ που είναι μέρος της Combined Task Force 150 (CTF 150) κατάσχεσαν ναρκωτικά αξίας σχεδόν 100 εκατομμυρίων δολαρίων από λαθρεμπόρους στον Κόλπο του Ομάν, όπου η διακίνηση ναρκωτικών χρησιμοποιείται συχνά για τη χρηματοδότηση της τρομοκρατίας.

Στις 27 Σεπτεμβρίου το σκάφος ταχείας απόκρισης της ακτοφυλακής των ΗΠΑ USCGC Charles Moulthrope κατέσχεσε 2,4 τόνους ηρωίνης από ένα αλιευτικό σκάφος που βρισκόταν στα διεθνή ύδατα του Κόλπου του Ομάν. Η κατάσχεση αυτή είναι η μεγαλύτερη κατάσχεση ναρκωτικών που έγινε από τις διεθνείς δυνάμεις στη Μέση Ανατολή φέτος.

Το USCGC Charles Moulthrope δραστηριοποιείται στη Μέση Ανατολή από τον Μάιο του 2021 και το πλήρωμά του αποτελείται από περίπου 30 μέλη του πληρώματος.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, το πλήρωμα του αντιτορπιλικού USS Delbert D. Black επιβιβάστηκς σε ένα άλλο αλιευτικό σκάφος στα διεθνή ύδατα του Κόλπου του Ομάν. Η ομάδα επιβίβασης εντόπισε και κατάσχεσε 7,2 τόνους χασίς αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων δολαρίων.

Η CTF 150 είναι μία από τις τέσσερις ομάδες εργασίας υπό τις Συνδυασμένες Ναυτικές Δυνάμεις (CMF), τη μεγαλύτερη πολυεθνική ναυτική σύμπραξη στον κόσμο. Η CMF αποτελείται από 34 έθνη των οποίων οι δυνάμεις δραστηριοποιούνται στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Κόλπο του Άντεν, στη Βόρεια Αραβική Θάλασσα, στον Κόλπο του Ομάν, στον Αραβικό Κόλπο και στον Ινδικό Ωκεανό.

Το Βασιλικό Ναυτικό της Σαουδικής Αραβίας ανέλαβε τη διοίκηση του CTF 150 τον Ιούλιο. Κατά τη διάρκεια του έτους, η CMF πραγματοποίησε 13 επιτυχείς κατασχέσεις ναρκωτικών. Τα πλοία της έχουν βρει ηρωίνη, μεθαμφεταμίνη, χάπια αμφεταμίνης και χασίς συνολικής αξίας περίπου 300 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμα