Το νέο VLEC της MISC «Seri Everest» ολοκλήρωσε την πρώτη και μεγαλύτερη φόρτωση αιθανίου

Το Seri Everest είναι ένα μεγάλο πλοίο μεταφοράς αιθανίου (VLEC), το οποίο ολοκλήρωσε μια πλήρη φόρτωση φορτίου, η οποία και ήταν η μεγαλύτερη φόρτωση αιθανίου στην ιστορία της ναυτιλίας μέχρι σήμερα, δήλωσε η μαλαισιανή εταιρεία MISC Berhad.

Στις 17 Ιανουαρίου, το φορτίο φορτώθηκε υπό την επίβλεψη του Eaglestar, του διορισμένου διαχειριστή πλοίων, στον πρόσφατα κατασκευασμένο τερματικό στθμό της Orbit Ethane στο Nederland των Ηνωμένων Πολιτειών.

Το Seri Everest είναι το πρώτο από την δεύτερη γενιά VLEC που φορτώνει αιθάνιο από το νέο τερματικό.

Το πλοίο παραδόθηκε στα τέλη Οκτωβρίου του 2020, και είναι το πρώτο από μια σειρά έξι πλοίων VLEC που αγόρασε η MISC τον Ιούλιο του 2020. Και τα έξι VLEC έχουν συμφωνία με την Zhejiang Satellite Petrochemical Co. Ltd. (STL) για μια μακροπρόθεσμη ναύλωση 15 χρόνων.

«Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προσθέσουμε ένα άλλο σημαντικό κεφάλαιο στις αρχές του 2021 με την πρώτη φόρτωση του Seri Everest, η οποία είναι πράγματι ιστορική, δεδομένου ότι αυτό το επίτευγμα σηματοδότησε την πρώτη φόρτωση για το μεγαλύτερο VLEC του είδους του που λειτουργεί επί του παρόντος στην αγορά». Σχολίασε ο Yee Yang Chien, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου της MISC.

«Πιστεύω ότι αυτή είναι η αρχή για πολλά επιτεύγματα μπροστά στην εξυπηρέτηση των αναγκών της αγοράς για αιθάνιο. Η σταθερή αύξηση του όγκου συναλλαγών μας επέτρεψε να κερδίσουμε το πρώτο πλεονέκτημα μετακίνησης καθώς τα πλοία μας προσφέρουν περισσότερη χωρητικότητα φορτίου για να καλύψουν την αύξηση της παραγωγής».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η MISC παρέλαβε επίσης το Seri Erlang, το δεύτερο VLEC της, από το ναυπηγείο της Samsung Heavy Industries (SHI) της Νότιας Κορέας.

Διαβάστε ακόμα