Το ONE Apus ξεφόρτωσε στο Long Beach μετά την περσινή επική απώλεια φορτίου

Το ONE Apus ξεφόρτωσε στο λιμάνι του Λονγκ Μπιτς, μετά την περσινή απώλεια σχεδόν 2.000 εμπορευματοκιβωτίων στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Η Ocean Network Express αναφέρει ότι το πλοίο έφτασε στο Λονγκ Μπιτς και αναμενόταν να αγκυροβολήσει στις 12 Απριλίου. Πρόσφατα στοιχεία του AIS δείχνουν ότι το πλοίο αναχώρησε από το Λονγκ Μπιτς με προορισμό το Όκλαντ της Καλιφόρνια και η τρέχουσα κατάσταση  του δείχνει ότι περιμένει, πιθανότατα λόγω συμφόρησης στο λιμανι στο Όκλαντ στη νότια Καλιφόρνια.

Ο ONE Apus αναχώρησε από το Κόμπε της Ιαπωνίας στα μέσα Μαρτίου μετά από μια μεγάλη επιχείρηση για την απομάκρυνση εκατοντάδων κατεστραμμένων εμπορευματοκιβωτίων στο κατάστρωμα.

Το πλοίο ήταν εν πλω από την Κίνα στο Λονγκ Μπιτς της Καλιφόρνιας, όταν έχασε περίπου 1.816 εμπορευματοκιβώτια στη θάλασσα υπο πολύ άσχημες καιρικές συνθήκες, περίπου 1.600 ναυτικά μίλια βορειοδυτικά της Χαβάης στις 30 Νοεμβρίου. Μερικές εκατοντάδες ακόμη καταστράφηκαν στο κατάστρωμα.

Έπειτα στις 8 Δεκεμβρίου το πλοίο έφτασε στο Κόμπε όπου πραγματοποιήθηκαν εργασίες και επισκευές φορτίου. Στις 26 Φεβρουαρίου είχαν εκφορτωθεί συνολικά 940 κουτιά στο κατάστρωμα.

Ήταν το χειρότερο περιστατικό απώλειας φορτίου λόγω καιρού στον trans-Pacific, αυτή τη σεζόν.

Το γιαπωνέζικο ONE Apus λειτουργεί στην υπηρεσία Far East Pacific 2 (FP2) του Ocean Network Express και έχει χωρητικότητα 14.000 κιβωτίων ισοδυνάμων είκοσι ποδιών, ή TEU. Ο Γενικός Μέσος όρος δεν δηλώθηκε ποτέ στο ατύχημα.

Σύμφωνα με μια έκθεση του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ναυτιλίας τον Νοέμβριο, κατά μέσο όρο 1.382 εμπορευματοκιβώτια χάνονται στη θάλασσα κάθε χρόνο από περίπου 5.000 πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων, ωστόσο ο αριθμός μπορεί να αλλάζει σημαντικά λαμβάνοντας υπόψη  γεγονότα όπως η απώλεια φορτίου του ONE Apus.

Διαβάστε ακόμα