Το Βέλγιο η πρώτη χώρα της Ευρώπης που ξεκίνησε τους εμβολιασμούς στους ναυτικούς

Το Βέλγιο έγινε η πρώτη χώρα στην ευρωπαϊκή ένωση που ξεκίνησε πρόγραμμα για εμβολιασμούς των ναυτικών για τον COVID-19.

Οι εμβολιασμοί πραγματοποιούνται προς το παρόν στο λιμάνι της Αμβέρσας και τις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσουν και στο λιμάνι του Zeebrugge. Ο στόχος είναι να εμβολιαστούν περίπου 2.200 ναυτικοί αυτόν τον μήνα.

«Οι ναυτικοί είναι σημαντικοί για την οικονομία μας, με το 90 τοις εκατό όσων καταναλώνουμε να φτάνουν δια θαλάσσης. Ταυτόχρονα, οι ναυτικοί ζουν στη θάλασσα σε κλειστές ομάδες για μεγάλο χρονικό διάστημα, κάτι που μπορεί να είναι επικίνδυνο σε περίπτωση που κάποιος νοσήσει από τον ιό του κωρονοιου », δήλωσε ο υπουργός Van Quickenborne «Με ένα εμβόλιο, δεν προσφέρουμε μόνο στους Βέλγους ναυτικούς την ασφάλεια να εργαστούν σε αυτές τις μοναδικές συνθήκες, αλλά και τη δυνατότητα να ταξιδεύουν με ασφάλεια και και ομαλότητα σε ξένα λιμάνια. Το Βέλγιο είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εμβολιάζει τους ναυτικούς. Με αυτόν τον τρόπο, μπορούμε να εγγυηθούμε τη συνεχή λειτουργία της ναυτιλίας. ”

Ο Δρ Rob Verbist, ο Γενικός Ιατρός της Mediport, ο οποίος επιβλέπει το πρόγραμμα εμβολιασμού στο λιμάνι της Αμβέρσας, εξήγησε ότι οι ναυτικοί 41 ετών και άνω κάνουν το εμβόλιο της Johnson & Johnson που είναι μιας δόσης. Είπε ότι αυτό είναι το πιο πρακτικό για την εργασιακή τους κατάσταση. Τα νεαρά άτομα θα λάβουν το εμβόλιο Pfizer και θα πρέπει να επιστρέψουν στο λιμάνι εντός πέντε εβδομάδων για τη δεύτερη τους δόση.

Αυτό το μήνα, η Ολλανδία θα ξεκινήσει επίσης ένα πρόγραμμα εμβολιασμού όλων των ναυτικών που εργάζονται σε ολλανδικά πλοία, ανεξάρτητα από την εθνικότητα του ναυτικού. Η Ολλανδία είπε ότι περίπου 49.000 εμβόλια μίας δόσης θα διατεθούν στους ναυτικούς. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει για πολλούς μήνες, έτσι ώστε οι ναυτικοί να μπορούν να εμβολιαστούν κατά τη διάρκεια που θα έχουν ξεμπαρκάρει ή όταν θα βρίσκονται στο πλοίο.

Διαβάστε ακόμα