Το χρεοκοπημένο κρουαζιερόπλοιο αναχωρεί για την τελευταία του κρουαζιέρα με προορισμό το πουθενά

Η Σιγκαπούρη θα χάσει το ένα από τα δύο κρουαζιερόπλοια τα οποία εκτελούν κρουαζιέρες στο πουθενά, αφού η Dream Cruises της Genting Hong Kong Ltd. δήλωσε ότι δεν έχει πλέον την οικονομική δυνατότητα να συνεχίσει να προσφέρει αυτήν την υπηρεσία, σύμφωνα με τους Straits Times.

Το World Dream θα σταματήσει τη λειτουργία του την Τετάρτη μετά το τελευταίο του ταξίδι, ανέφερε η έκθεση, επικαλούμενη δήλωση της Genting Hong Kong. Η μητρική εταιρεία, η οποία εκτελούσε κρουαζιέρες στο πουθενά στο Χονγκ Κονγκ καθώς και στη Σιγκαπούρη, υπέβαλε αίτηση για να τερματίσει τις δραστηριότητές της τον Ιανουάριο. Προσωρινοί εκκαθαριστές διορίστηκαν τον περασμένο μήνα για την Dream Cruises.

Τα οικονομικά της Genting Hong Kong επιδεινώθηκαν μετά την πανδημία του Covid-19, η οποία προκάλεσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς που οδήγησαν σε αναδιαρθρώσεις και αφερεγγυότητες σε ολόκληρη την παγκόσμια τουριστική βιομηχανία. Η εταιρεία ανέφερε καθαρή ζημία 1,7 δισεκατομμύρια δολάρια τον περασμένο Μάιο.

Οι άνθρωποι που έχουν ήδη καταθέσει χρήματα για ταξίδια με το World Dream θα πρέπει να υποβάλουν αιτήσεις επιστροφής στην εταιρεία, αν και δεν είναι σαφές εάν θα επιστραφούν, ανέφερε η έκθεση των Straits Times.

Οι κρουαζιέρες της Σιγκαπούρης με προορισμό το πουθενά ξεκίνησαν τον Νοέμβριο του 2020, παρέχοντας έναν εναλλακτικό τρόπο στους κατοίκους της να ταξιδεύουν έξω από την πόλη, παρόλο που η πανδημία κράτησε τα σύνορα σε μεγάλο βαθμό κλειστά.

Το Quantum of the Seas της Royal Caribbean International εκτελούσε παρόμοιες κρουαζιέρες και συνολικά περισσότερα από 82.000 άτομα είχαν αποπλεύσει με αυτά τα πλοία μέχρι τις αρχές Μαρτίου του περασμένου έτους, ανέφεραν οι Straits Times.

Διαβάστε ακόμα